Τρόπος κοπής των λαχανικών σε μακρόστενα μπαστουνάκια περίπου 6 εκ σε μάκρος και 2 μμ σε φάρδος. Με τον τρόπο αυτό κόβονται ωραία τα καρότα, τα κολοκυθάκια, τα παντζάρια και τα πράσα. Χρησιμοποιούνται σαν διακοσμητικά σε πιάτα με ψάρια ή κρεατικά.
Links
[1] https://www.gourmed.net
[2] https://www.gourmed.net/glossary/all
[3] https://twitter.com/share
[4] //pinterest.com/pin/create/button/?url=https://www.gourmed.net/glossary/zoylien-julienne&media=https://www.gourmed.net/sites/default/files/styles/recipe_image_large/public/julienne.jpg?itok=pFS4_DOK&description=Ζουλιέν (julienne)
[5] https://www.gourmed.net/user
[6] https://www.gourmed.net/glossary/ziti
[7] https://www.gourmed.net/glossary/zomos-kreatos
[8] https://www.gourmed.net/syntages/oles/patates-giahni-me-elies
[9] https://www.gourmed.net/syntages/kala-fthina/soypa-harira
[10] https://www.gourmed.net/syntages/eykoles-syntages/salata-me-pligoyri
[11] https://www.gourmed.net/syntages/kynigi-koyneli-me-krema-galaktos-mpeikon-kai-aromatika
[12] https://www.gourmed.net/syntages/salata-me-pate-elias-anthotyro-kai-koykoynari