Τα φρούτα διαφόρων ειδών της οικογένειας "Prunus", μέχρι 5 εκ. στην διάμετρο, συνήθως σφαιρικά με μια μικρή κοιλότητα στο σημείο που ενώνονται με το μίσχο, με ένα κεντρικό κουκούτσι (διαμέτρου μέχρι 5 χιλιοστά) που περιβάλλεται από ζουμερή, μοβ-κόκκινη σάρκα σαν του δαμάσκηνου και λεία, γυαλιστερή φλούδα. Τα χρώματά τους ποικίλλουν από λευκό μέχρι βαθύ μοβ/μαύρο και η γεύση τους από γλυκιά μέχρι ξινή. Χρησιμοποιούνται σε γλυκά και αρωματικά πιάτα, ενώ τα κουκούτσια χρησιμοποιούνται για να δώσουν γεύση σε ορισμένα λικέρ. Χωρίζονται σε γλυκά και ξινά ή στυφά κεράσια.
Links
[1] https://www.gourmed.net
[2] https://www.gourmed.net/glossary/all
[3] https://twitter.com/share
[4] //pinterest.com/pin/create/button/?url=https://www.gourmed.net/glossary/kerasi&media=https://www.gourmed.net/sites/default/files/styles/recipe_image_large/public/kerasi.jpg?itok=KHkweLpY&description=Κεράσι
[5] https://www.gourmed.net/user
[6] https://www.gourmed.net/glossary/kenel
[7] https://www.gourmed.net/glossary/kefalograviera
[8] https://www.gourmed.net/syntages/vasikes-syntages/salta-ntomatas-gia-pitsa
[9] https://www.gourmed.net/syntages/oles/tigania-me-piperies-ayga-kai-pariano-tyri
[10] https://www.gourmed.net/syntages/oles/soyfle-me-katsikisio-tyri
[11] https://www.gourmed.net/syntages/toyrta-pralina
[12] https://www.gourmed.net/syntages/kala-fthina/marinates-i-marinades-gia-kotopoylo