Ένα επίπεδο ψάρι με καστανή πλάτη και ασπριδερή κοιλιά. Στην αγορά διατίθενται συνήθως δύο είδη γλώσσας η μακριά και η περισσότερο στρογγυλεμένη ποικιλία. Το βάρος της ποικίλλει από 150 έως 500 γραμμάρια. Έχει λίγα εντόσθια και το κρέας του είναι εξαιρετικό. Τρώγεται τηγανητή σε λάδι ή βούτυρο, ή ψητή.
Links
[1] https://www.gourmed.net
[2] https://www.gourmed.net/glossary/all
[3] https://twitter.com/share
[4] //pinterest.com/pin/create/button/?url=https://www.gourmed.net/glossary/glossa&media=https://www.gourmed.net/sites/default/files/styles/recipe_image_large/public/sole_0.jpg?itok=xJw0SFoi&description=Γλώσσα
[5] https://www.gourmed.net/user
[6] https://www.gourmed.net/glossary/glykopatata
[7] https://www.gourmed.net/glossary/graviera
[8] https://www.gourmed.net/syntages/eykoles-syntages/sos-me-oyiski-jack-daniels
[9] https://www.gourmed.net/syntages/eykoles-syntages/maroylosalata-apo-ta-tirana
[10] https://www.gourmed.net/syntages/grigores/ta-mystika-toy-sef-pikantiki-moystarda
[11] https://www.gourmed.net/syntages/oles-oi-syntages/pos-na-ftiaxete-pelte-ntomatas
[12] https://www.gourmed.net/syntages/kala-fthina/pennes-me-loykaniko-portokali-kai-krasi