BACK
news

Μαγειρική με μανιτάρια: Λιχουδιές του κάμπου & του δάσους

μανιτάρια

«Cibus deorum» - «Έδεσμα των θεών» ονόμασε ο αυτοκτάτορας Νέρων. Το βέβαιο είναι πως  τα μανιτάρια με το μυστηριώδη τρόπο ζωής τους, τα χρώματα και τον πλούτο της όψης τους, το άρωμα και την απαράμιλλη γεύση τους είχαν καταγοητεύσει τους ανθρώπους ήδη από την αρχαιότητα.

Τα μανιτάρια δεν μπορούν πια να λείπουν από καμιά εκλέπτυσμένη κουζίνα: είναι μια ιδανική συνοδεία σε πολλά φαγητά από κρέας και ιδιαίτερα από κυνήγι, εξευγενίζουν ζυμαρικά και ριζότο, προσδίδουν άρωμα στις σαλάτες και η γεύση τους είναι ασυναγώνιστη, ακόμη και ως n πιο απλή τnγανιά! Αλλά και σε μικρές δόσεις αναδιπλώνουν το μεγαλείο τους: Morilles a la creme, μαριναρισμένοι πλευρώτοι, vol au vent με μανιτάρια είναι μυθώδη εδέσματα.

Σ’ αυτήν την πλούσια συλλογή συνταγών σάς παρουσιάζουμε τα καλύτερα και τα πιο εύγευστα άγρια και καλλιεργημένα μανιτάρια, από τους κανθαρίσκoυς ως στις φθινοπωρινές τρομπέτες και οπό τους βωλιτες ώς τις φολιότες, και φυσικά αφιερώνουμε πολλές σελιδες και στη βασiλισσα των μανιταριών, την τρoύφα. Εκτός των άλλων σας παρουσιάζουμε και τυπικά ασιατικά φαγώσιμα μανιτάρια και «από το αφτί του Ιούδα» ώς τα σιτακε, που χαίρoυv όλο και μεγαλύτερης εκτίμησης και δεν επιτρέπεται να απουσιάζουν από κανένα βιβλίο μαγειρικής.

Τα μανιτάρια αγαπούν τους καλοφαγάδες και οι καλοφαγάδες τα μανιτάρια. Από σήμερα ανήκετε κι εσείς σ' αυτoύς. Ένα σύμπαν γεμάτο άρωμα και απόλαυση σας περιμένει.

Εκδόσεις "Naumann & Göbel Verlagsgesellschatt mbH- NGV", μέλος της VEMAG Verlags- und Medien, Aktiengesellschaft, Köln

Σχετικά άρθρα
0Σχόλια(view all)
Advertisement
Δημοφιλείς συνταγές
Παντζανέλα, ο ντάκος της Ιταλίας
Average: 5 (1 vote)
Αν μπορούσαμε να συγκρίνουμε την σαλάτα Παντζανέλα με κάποια παρόμοια Ελληνική, αυτή θα ήταν ο Κρητικός  ...
Παέγια με καραβίδες και θαλασσινά (caldero)
Average: 5 (1 vote)
Σχετικά άρθρα
Σάλτσες, η αποκορύφωση της μαγειρικής
Παίρνουμε καλά υλικά, μια μερίδα προπόνηση, λίγη δημιουργικότητα, επιτηδειότητα, και αυτό το βιβλίο, και αμέσως...
Του κόσμου τα γλυκά
Μετά τα δύο πρώτα βιβλία του, "Εύκρατες Γεύσεις" και "Σοκολάτα", ο Στέλιος Παρλιάρος ταξίδεψε στον κόσµο για...
Ισπανία: Εξαιρετικές γεύσεις τησς Μεσογείου
Η ισπανική κουζίνα σε όλη της την μεγαλοπρέπεια.