BACK

Ισπανική σκορδαλιά

Μια σκορδαλιά δεν θα λέγαμε Ισπανική κατεξοχήν αλλά Μεσογειακή, αφού με τον ίδιο τρόπο θα τη συναντήσουμε  στις πιο πολλές περιοχές.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.5 (2 votes)

Συστατικά:

6 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες

1/2 κ.γλ. αλάτι
1 φλ. ελαιόλαδο

Οδηγίες:

Κόβουμε κάθε σκελίδα στη μέση κατά μήκος και αφαιρούμε την πράσινη καρδιά, η οποία πικρίζει.

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. 
Ρίχνουμε το αλάτι στον πάτο ενός γουδιού και προσθέτουμε το σκόρδο.
Χτυπάμε μέχρι να γίνει ένας πηχτός πολτός. 
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά-σιγά, και ανακατεύουμε  το μείγμα με το γουδοχέρι, πάντα στην ίδια κατεύθυνση, μέχρι να γίνει βελούδινη κρέμα.
Μπορεί να μην χρειαστεί όλο το λάδι.
Εάν πετύχουμε τη βελούδινη αυτή υφή, σταματάμε αμέσως, αλλιώς η σάλτσα θα κόψει.