BACK

Αρνάκι εξοχικό

Μαλακό κρέας από αρνάκι ψημένο με τα υγρά του και τα αρώματά του στη λαδόκολλα και νοστιμισμένο από τα αρωματικά και το τυρί.

Τα φρέσκα λαχανικά μελώνουν και γίνονται ανεπανάληπτα από τους ζωμούς του κρέατος. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.6 (5 votes)

Συστατικά:

1 κιλό μπούτι αρνιού
100 ml ελαιόλαδο
200 γρ κεφαλοτύρι
χυμός 1 λεμονιού
1 σκελίδα σκόρδο
250 γρ φασολάκια
250 γρ πατάτες
αλάτι κατά προτίμηση
πιπέρι κατά προτίμηση
ρίγανη κατά προτίμηση
λαδόκολλες

Οδηγίες:

 

Καθαρίζουμε και πλένουμε το μπούτι του αρνιού. Αφαιρούμε το κόκαλο από το μπούτι και κόβουμε το κρέας σε μικρούς κύβους.​

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες και τα φασολάκια σε μικρούς κύβους. Μαρινάρουμε το κρέας με το λάδι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη για 60 λεπτά περίπου.

Στρώνουμε 4 φύλλα λαδόκολλας, τα λαδώνουμε και μοιράζουμε το κρέας σε ίσες ποσότητες το καθένα από αυτά.

Το ίδιο κάνουμε και με τα φασολάκια, τις πατάτες, το ψιλοκομμένο σκόρδο και το κεφαλοτύρι, το οποίο επίσης έχουμε κόψει σε μικρούς κύβους.


Αφού έχουμε τοποθετήσει όλα τα υλικά, τυλίγουμε τις λαδόκολλες σε σχήμα ρολό.

Ψήνουμε σε λαδωμένο ταψί στο φούρνο στους 180° C για 120 λεπτά περίπου.

Συνήθως σερβίρεται με τη λαδόκολλα.

 

 

Tips

Μία άλλη εκδοχή είναι και το κυπριακό "οφτόν κλέφτικον". Οι μποχτσάδες είναι της ίδιας οικογένειας (μποχτσά=τυλιχτό).