Μαλακό τυρί άλμης χωρίς εξωτερικό περίβλημα, ολόλευκο, με μικρές τρύπες. Παρασκευάζεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα, σε τετράγωνα η παραλληλόγραμμα κομμάτια που τοποθετούνται σε βαρέλια ή ντενεκεδένια δοχεία. Το κάθε βαρέλι ή δοχείο μπορεί να ζυγίζει από 20 έως 50 κιλά. Το 2002 ανακηρύχθηκε ως τυρί Π.Ο.Π.
Links
[1] https://www.gourmed.net
[2] https://www.gourmed.net/glossary/all
[3] https://twitter.com/share
[4] //pinterest.com/pin/create/button/?url=https://www.gourmed.net/glossary/feta&media=https://www.gourmed.net/sites/default/files/styles/recipe_image_large/public/feta.jpg?itok=ynoNu-lE&description=Φέτα
[5] https://www.gourmed.net/user
[6] https://www.gourmed.net/glossary/feigioa
[7] https://www.gourmed.net/glossary/fetoytsini
[8] https://www.gourmed.net/syntages/paidikes-geyseis/mpaklavadakia
[9] https://www.gourmed.net/syntages/oles-oi-syntages/glyko-apo-xera-syka-kai-vinsanto-santorinis
[10] https://www.gourmed.net/syntages/eykoles-syntages/ntomates-gemistes-me-manitaria
[11] https://www.gourmed.net/syntages/pastos-mpakaliaros-ala-ajo-arriero-me-manchego-psiha-koykoynarioy-mayres-elies
[12] https://www.gourmed.net/syntages/aythentiko-antana-giaoyrtloy-kempap