Αποδημητικό ψάρι, λιπαρό με αρκετό αίμα. Έχει μακρύ, στρογγυλό σώμα (σχεδόν κυλινδρικό) με μυτερό ρύγχος. Η πλάτη είναι μπλε-μαύρη στο χρώμα και η κοιλιά ξεθωριασμένο άσπρο και έχει σκούρες οριζόντιες γραμμές κατά μήκος των πλευρών του. Μερικές φορές ζυγίζει πάνω από 1,3 κιλά. Η παλαμίδα μοιάζει με τόνο; μπορεί κανείς να τα ξεχωρίσει από τη διαφορά στο ρύγχος τους και τις διαφορετικές κατευθύνσεις που ακολουθούν οι γραμμές στα πλαϊνά τους.
Links
[1] https://www.gourmed.net
[2] https://www.gourmed.net/glossary/all
[3] https://twitter.com/share
[4] //pinterest.com/pin/create/button/?url=https://www.gourmed.net/glossary/palamida&media=https://www.gourmed.net/sites/default/files/styles/recipe_image_large/public/bonito-001.jpg?itok=fLdEYjOL&description=Παλαμίδα
[5] https://www.gourmed.net/user
[6] https://www.gourmed.net/glossary/oyzo
[7] https://www.gourmed.net/glossary/panarisma
[8] https://www.gourmed.net/syntages/tarta-sfoliatas-me-hoiromeri
[9] https://www.gourmed.net/syntages/kokoretsi-sti-gastra-me-hymo-nerantzioy-kai-poyre-apo-tsoyknides
[10] https://www.gourmed.net/syntages/oles/hortopita-me-agria-horta
[11] https://www.gourmed.net/syntages/oles-oi-syntages/melitzana-anatolitiki
[12] https://www.gourmed.net/syntages/rolo-me-fraoyles-kai-fresko-tyri-krema