Τρόπος κοπής των λαχανικών σε μακρόστενα μπαστουνάκια περίπου 6 εκ σε μάκρος και 2 μμ σε φάρδος. Με τον τρόπο αυτό κόβονται ωραία τα καρότα, τα κολοκυθάκια, τα παντζάρια και τα πράσα. Χρησιμοποιούνται σαν διακοσμητικά σε πιάτα με ψάρια ή κρεατικά.
Links
[1] https://www.gourmed.net
[2] https://www.gourmed.net/glossary/all
[3] https://twitter.com/share
[4] //pinterest.com/pin/create/button/?url=https://www.gourmed.net/glossary/zoylien-julienne&media=https://www.gourmed.net/sites/default/files/styles/recipe_image_large/public/julienne.jpg?itok=pFS4_DOK&description=Ζουλιέν (julienne)
[5] https://www.gourmed.net/user
[6] https://www.gourmed.net/glossary/ziti
[7] https://www.gourmed.net/glossary/zomos-kreatos
[8] https://www.gourmed.net/syntages/oles/revithada-sifnoy
[9] https://www.gourmed.net/syntages/paidikes-geyseis/klasikos-halvas-me-simigdali
[10] https://www.gourmed.net/syntages/paidikes-geyseis/siropiastes-fetes-psomi-me-gala-kai-avga
[11] https://www.gourmed.net/syntages/kala-fthina/gioyvetsi-me-agria-manitaria-kai-araka
[12] https://www.gourmed.net/syntages/oles/kerkyraiko-mpoyrdeto