BACK

Volvo και Υψηλή Γαστρονομία πάνε μαζί

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 5 (1 vote)

 

Για μία ακόμη χρονιά, τέταρτη στη σειρά, η Volvo Car Hellas ήταν χορηγός των Χρυσών Σκούφων, του καταξιωμένου θεσμού που για είκοσι δύο συναπτά έτη προβάλλει και βραβεύει την υψηλή γαστρονομία στην Ελλάδα. Η υποστήριξη της Volvo Car Hellas στο θεσμό αναδεικνύει δύο κυρίαρχα στοιχεία του DNA της σουηδικής μάρκας: τη σκανδιναβική φιλοσοφία ζωής και τη διακριτική πολυτέλεια, όπως αυτά αντανακλώνται και στη διεθνή υψηλή γαστρονομία. Με διαφορετική αφετηρία και αντικείμενο, Volvo και Χρυσοί Σκούφοι προάγουν τη σύγχρονη εκλεπτυσμένη δημιουργία, απευθυνόμενοι σε μοντέρνους ανθρώπους με υψηλή αισθητική, που εκτιμούν το ευ ζην και τις αξίες που κρύβονται σε κάθε πτυχή της ζωής.
Ο "πρεσβευτής" της Volvo Car Hellas,  Έκτορας Μποτρίνι, ήταν ο μεγάλος νικητής των βραβείων γαστρονομίας "Χρυσοί Σκούφοι 2015" μια  και τα 3 εστιατόριά του βραβεύτηκαν, με το Etrusco  να αναδεικνύεται το καλύτερο εστιατόριο της χώρας, κερδίζοντας 2 Σκούφους. Το εστιατόριο του σεφ στην Αθήνα, Botrini's, έχει ήδη κερδίσει και ένα αστέρι Michelin. 

Όπως έχει δηλώσει ο CEO της Volvo Hellas, Γιάννης Πετούλης, «Ότι κάνουμε στην Volvo ξεκινάει από τον άνθρωπο, κι αυτό είναι που μας ξεχωρίζει από όλες τις άλλες  αυτοκινητοβιομηχανίες». Η Volvo επιτυγχάνει πάντα υψηλά αποτελέσματα στην ικανοποίηση πελατών τόσο  σε προϊόντα όσο και υπηρεσίες. Όπως η Volvo είναι η πιο πρωτοποριακή και επιθυμητή premium μάρκα αυτοκινήτων στον κόσμο, έτσι και ο σεφ Μποτρίνι μας χαρίζει μοναδική ποιότητα γαστρονομίας στην χώρα μας.
Με πρόθεση να απαντηθεί το ερώτημα «γιατί Volvo και Έκτορας Μποτρίνι μαζί», ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Η Volvo Car Hellas, τα τελευταία χρόνια, έχει εμπλακεί ενεργά με το γαστρονομικό γίγνεσθαι στην Ελλάδα,  με τη χορηγία των Χρυσών Σκούφων, του καταξιωμένου θεσμού γαστρονομικών βραβείων στην Ελλάδα, αλλά και με την εν λόγω συνεργασία με τον σεφ Μποτρίνι.

Βέβαια, εύλογα κάποιος θα αναρωτηθεί για ποιο λόγο ένα premium brand αυτοκινήτου αποφασίζει να εμπλακεί με την υψηλή γαστρονομία. Τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο διεθνώς αλλά και στη χώρα μας, η γαστρονομία έχει ξεφύγει από το περιοριστικό πλαίσιο της εστίασης και έχει αναδειχθεί σε μία νέα τάση, στενά συνδεδεμένη με αυτό που αποκαλούμε ευ ζην. Μετά από ολόκληρες δεκαετίες που σε διεθνή κλίμακα είχε κυριαρχήσει το fast food, σε παραλληλία με μία έκρηξη στην παραγωγή και την υπερκατανάλωση, ο κόσμος πλέον έχει κάνει στροφή στην ποιότητα. Επαναπροσδιορίζει τις αξίες και ανακαλύπτει ξανά τη γεύση της γνησιότητας και των αγνών πρώτων υλών. Παράλληλα, η μαγειρική τέχνη αναβαθμίζεται, αποκτώντας την αίγλη που της αξίζει ενώ κινήματα όπως το slow food ή το 100 Mile Meal (ελλην. γεύμα των 100 μιλίων, όπου όλα τα συστατικά ενός γεύματος πρέπει να προέρχονται αυστηρά από την περιοχή που εκτείνεται έως και 100 μίλια από τον τόπο παρασκευής και κατανάλωσής του) αποκτούν όλο και περισσότερους οπαδούς. Μία παρένθεση εδώ, για να σημειώσουμε ότι ο Έκτορας Μποτρίνι, στο εστιατόριό του Etrusco, το κορυφαίο της Ελλάδας, έχει αναγάγει το 100 Mile Meal σε άλλα επίπεδα, δημιουργώντας έναν ιδιαίτερο μικρόκοσμο σε μικρή ακτίνα γύρω από το εστιατόριο, για την προμήθεια των πρώτων υλών!

Παράλληλα, η σημερινή εποχή χαρακτηρίζεται από τον επαναπροσδιορισμό της έννοιας «πολυτέλεια». Οι premium μάρκες χαρακτηρίζονται πλέον για τις πραγματικές αξίες που προσφέρουν και όχι μόνο για το «φαίνεσθαι». Η κορυφαία απτή ποιότητα, τα εξαιρετικά υλικά, το εκλεπτυσμένο σύγχρονο design σε συνδυασμό με την πρωτοποριακή τεχνολογία, είναι αυτά που βαραίνουν σήμερα περισσότερο από ποτέ στην προτίμηση των αγοραστών πολυτελών προϊόντων και είναι ένας από του λόγους πίσω από την επιτυχία της Volvo και στην Ελλάδα. Μίας μάρκας που πέρα από την κορυφαία θέση που κατέχει στην ασφάλεια, διακρίνεται για το σκανδιναβικό της design, την τεχνολογία αιχμής, την κορυφαία ποιότητα και τη διακριτική πολυτέλεια. Αντίστοιχη είναι η φιλοσοφία που διέπει και τη σύγχρονη υψηλή γαστρονομία, με τον Έκτορα Μποτρίνι να αναδεικνύεται τα τελευταία χρόνια – όχι άδικα - κορυφαίος σεφ στην Ελλάδα. Αυτά τα κοινά χαρακτηριστικά, δημιούργησαν το γόνιμο έδαφος για τη συνεργασία ανάμεσα στη Volvo Car Hellas και τον Έκτορα Μποτρίνι, με το δημοφιλή σεφ να απολαμβάνει την πολυτέλεια, την τεχνολογία και την ασφάλεια του νέου Volvo XC60 D4 για τις μετακινήσεις του.  Εγώ πάλι περιμένω πώς και πώς το VOLVO XC90, το οποίο έρχεται οσονούπω στην χώρα μας!

Ευχαριστούμε 
Volvo Hellas που φροντίζετε τον καλύτερο σεφ της Ελλάδας, καθώς και όλη του την ομάδα !

 

  

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις