BACK

Ιστορία μαγειρικής και διατροφής

Το βιβλίο του Αλέξανδρου Γιώτη «Ιστορία μαγειρικής & διατροφής» (Le Monde/Les Livres du Tourisme, 2003), είναι το αποτέλεσμα μακρόχρονης έρευνας σε κάθε είδους πηγές, αρχαίες, παλαιές και σύγχρονες ώστε να σκιαγραφηθεί η πορεία του "γαστρονομικού ανθρώπου".
 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Από την προϊστορία ως την Αρχαία Ελλάδα, από την Αρχαία Κίνα ως το Βυζάντιο, και από το Δυτικό Μεσαίωνα ως τη μαγειρική επανάσταση των τελευταίων τριών αιώνων, αυτή η διαδρομή περιγράφεται με συνταγές που μπορείτε να πραγματοποιήσετε.

Tο βιβλίο αυτό είναι μία προσπάθεια να πεισθούν όσοι το αμφισβητούν, πως η γαστρονομία είναι μέρος του πολιτισμού και πως ανθρωπολογικά και εθνολογικά, είναι μάρτυρας των όσων συμβαίνουν σε κάθε τόπο. Σίγουρα, οικολογικώς, πολιτιστικώς, ιστορικώς, οικονομικώς, είμαστε ότι τρώμε και τρώμε ότι είμαστε.

 

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις