BACK

Γεύσεις και Αρώματα από τις δυό μεριές του Αιγαίου

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου και ο Γκιοκτσέν Αντάρ επιλέγουν 109 από τις πλέον αγαπημένες τους συνταγές από τις δύο μεριές του Αιγαίου

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.3 (4 votes)

 

Η Μαρία Εκμεκτσίογλου και ο Γκιοκτσέν Αντάρ επιλέγουν 109 από τις πλέον αγαπημένες τους συνταγές από τις δύο μεριές του Αιγαίου και μας παρουσιάζουν παραδοσιακά φαγητά, σύγχρονα πιάτα αλλά και λαχταριστά γλυκίσματα που έχουν αγαπηθεί από τους φίλους τους.

Οι συνταγές είναι χωρισμένες σε κατηγορίες: όσπρια, θαλασσινά και ψάρια, πιάτα με κρέας, ζυμαρικά και πίτες κ.ά. Τη φωτογράφιση έκανε ο φωτογράφος Ερκίν Ον με τη βοήθεια της food stylist Σελμά Σεν.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 2013 πρώτα στην Τουρκία όπου και γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία, ενώ την ελληνική έκδοση έχει επιμεληθεί προσωπικά η Μαρία Εκμεκτσίογλου.

Η ίδια η συγγραφέας σημειώνει: «Το Αιγαίο για μας είναι πηγή ζωής και έμπνευσης.
Με τα συναισθήματα που μας πότισε, με τα καλά που μας χάρισε από την εύφορη γη και τα καταγάλανα νερά του, δημιουργήσαμε νόστιμες συνταγές και θυμηθήκαμε τις ξεχασμένες.
Ελπίζω μέσα από τις σελίδες του βιβλίου να γλυκάνω την ψυχή σας με καθημερινά και γιορτινά πιάτα, καρυκευμένα με το πιο σπάνιο και πολύτιμο υλικό, που δεν καλ¬λιεργείται σε κήπους, δεν φυτρώνει σε βουνοπλαγιές, δεν πουλιέται σε μπαχαρτζίδικα: την αγάπη».

 

Συγγραφείς : Μαρία Εκμεκτσίογλου - Γκιοκτσέν Αντάρ

(Μετάφραση: Λιάνα Μυστακίδου)

Εκδόσεις Μίνωας

 

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις