BACK

Vezene: Για ένα ξεχωριστό δείπνο με θέα στο Λυκαβηττό

Ελιάννα γιατί το Vezene?:

 

"Δεν είναι μόνο το φαγητό που είναι τέλειο, αλλά έχει και αυτή την υπέροχη θέα του Λυκαβηττού,  χωρίς καν να βρίσκεσαι σε ταράτσα! Και η εσωτερική του διακόσμηση δια χειρός του σεφ-ιδιοκτήτη Άρη φαίνεται ότι δεν έχει γίνει με την αυστηρότητα και την ακρίβεια επαγγελματία, αλλά με αγάπη και γούστο!"

 

 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Στο Vezene η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή και άνετη, αλλά τόσο καλοβαλμένη, ενώ  το design απλό και κλασσάτο. Το μενού είναι μια πλήρης παρουσίαση των αγαπημένων επιλογών του Άρη και η διακόσμηση δημιούργημά του. Μια αξιοθαύμαστη προσπάθεια που γίνεται ολοφάνερη από την αρχή μέχρι το τέλος του γεύματος. Το να αισθάνεται κανείς φόβο μπροστά στη διαδικασία της δημιουργίας είναι φυσικό. Το σημαντικό είναι να καταφέρει να τον ξεπεράσει. Ο Άρης Βεζενές το έκανε αυτό και απόδειξη είναι ακριβώς το εστιατόριό του.Το φαγητό είναι κάπως βαρύ, αλλά όχι τυχαία και φτιαγμένο με προσοχή στη λεπτομέρεια. Ο Άρης χρησιμοποιεί υλικά άριστης ποιότητας και έχει σκεφτεί διεξοδικά κάθε πιάτο, ώστε να παρουσιάζει μια ολοκληρωμένη εικόνα και γεύση. Αν και το μενού συγκεντρώνει διαφορετικές συνταγές και κουλτούρες, έχει μια συνέπεια ώστε το κάθε πιάτο να αντανακλά την ακριβή γευστική άποψη του Άρη. Διαλέξτε όλα τα πιάτα που θέλετε να δοκιμάσετε και μοιραστείτε τα!

Επαναλαμβάνουμε ξανά και ξανά το όνομα του Άρη σ' αυτή την παρουσίαση όχι γιατί έχουμε κάποιον ιδιαίτερο λόγο να το κάνουμε, αλλά γιατί το εστιατόριο αυτό είναι τόσο στενά συνδεδεμένο με τον ιδιοκτήτη του, που είναι δύσκολο να μιλήσεις για το εστιατόριο χωρίς να μιλήσεις για τον ίδιο. Επίσης ο ιδιοκτήτης της πρώτης Trattoria Vezene στην ιδιαίτερη πατρίδα του το Μεγανήσι, μας εξήγησε ότι τα σχέδια για το εστιατόριο στην Αθήνα είχαν τρυπώσει στο μυαλό του πριν ανοίξει το μαγαζί στο νησί, και μάλιστα είχε επιλέξει το σημείο  και περίμενε υπομονετικά για χρόνια μέχρι να ελευθερωθεί ο χώρος. Μέσα από τη συζήτηση μαζί του γίνεται αμέσως εμφανές ότι τρέφει τεράστια αγάπη για το φαγητό και την εξυπηρέτηση καθώς επίσης ότι οι γνώσεις του πάνω στο πώς και γιατί οι άνθρωποι τρώνε σε εστιατόρια έχει συμβάλλει στην επιτυχία του. Στόχος του είναι να έχει ένα μαγαζί που δε έφτασε ξαφνικά στην κορυφή, αλλά που διαθέτει μια βαθιά κουλτούρα για το φαγητό, που εκπαιδεύει τον ουρανίσκο των πελατών του και μπορεί να αποτελέσει το θεμέλιο για μελλοντικά σχέδια. Το μήνυμά του είναι το εξής: "ανεξάρτητα από το ποιος είναι ο πελάτης σου και πού βρίσκεται το εστιατόριό σου, να παραμένεις πάντα αληθινός στη δική σου φιλοσοφία".

Διεύθυνση: Βρασίδα 11, περιοχή Hilton, Αθήνα       Χάρτης

Τηλέφωνο: 210 7232002

Τιμή ανα άτομο: €40-€50 (ακριβούτσικο, αλλά το αξίζει)

Tips

Η Ελιάννα προτείνει: τις χειροποίητες τηγανητές πατάτες με λάδι τρούφας και παρμεζάνα.

Δημοφιλείς συνταγές

Προτάσεις

  • Νηστίσιμα Ζυμαρικά
Οι καλύτερες νηστίσιμες συνταγές με ζυμαρικά
  • Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Νηστίσιμες συνταγές της Σαρακοστής
Τα καλύτερα εστιατόρια για ψάρι στην Αττική
Ντιπάκια και σως για όλες τις χρήσεις
  • Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις
Μαγευτικές τριήμερες αποδράσεις