BACK

Ζυγούρι στην κατσαρόλα με σαφράν

Το ζυγούρι είναι πρόβατο ηλικίας δύο ετών τουλάχιστον, και συνήθως στην Στερεά Ελλάδα το βράζουν για πολλή ώρα έτσι ώστε να μαλακώσει το σκληρό του κρέας. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (2 votes)

Συστατικά:

1 κιλό ζυγούρι κομματιασμένο σε μερίδες
1 κρεμμύδι ολόκληρο
12 γαρίφαλα
30 περίπου κλωστίτσες σαφράν
αλάτι κ πιπέρι

Οδηγίες:

Ζητήστε από το χασάπη σας να σας κόψει το κρέας σε κομμάτια για κάθε μερίδα.  Αφήστε και το κόκαλο γιατί δίνει νοστιμιά στο ζωμό.  Πλύντε το κρέας και βάλτε το στην κατσαρόλα με μπόλικο νερό, να βράσει. Ξαφρίστε το και ρίξτε το κρεμμύδι με τα γαρίφαλα καρφωμένα επάνω του. Αφήστε το να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αφαιρέστε το κρεμμύδι με τα γαρίφαλα και ρίξτε στο ζωμό το σαφράν και το αλάτι. Βράστε ώσπου το κρέας να λιώνει με το πιρούνι. 

 

Tips

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μοσχαρίσιο κρέας αλλά δεν είναι τόσο νόστιμο.
Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: