BACK

Σαλάτα με μαρούλι αρωματικά και πορτοκάλι

Τέλεια σαλάτα, πρωτότυπη και δροσερή. Αν βρείτε ωραίο, τρυφερό σπανάκι προτιμήστε το για να αντικαταστήσετε ή να ενισχύσετε το μαρούλι. Ταιριάζει πολύ με το προστοκάλι!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2 (4 votes)

Συστατικά:

1 μικρό μαρούλι κομμένο σε λωρίδες
1 βολβός μαραθόριζας καθαρισμένος, χωρίς τα κλωνάρια
6 μεγάλα ραπανάκια καθαρισμένα, κομμένα στη μέση και σε φέτες
1 πορτοκάλι, καθαρισμένο από τη φλούδα και τη ψίχα, με τις φέτες κομμένες σε κύβους
1/2 φλ. φρέσκος άνηθος, ψιλοκομμένος
12 ελιές Μαρόκου χωρίς τα κουκούτσια
1/3 φλ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξίδι από sherry
1/2 κ.γλ. μαραθόσποροι, λιωμένοι
1/2 κ.γλ. ροζ πιπέρι σε κόκκους
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι κατά προτίμηση

Οδηγίες:

1. Πλένουμε και στραγγίζουμε καλά το μαρούλι να στεγνώσει.

2. Κόβουμε τη μαραθόριζα στη μέση κατά μήκος και στη συνέχεια κάθε ήμισυ οριζόντια σε λεπτές φέτες.

3. Αναμειγνύουμε το μαρούλι, τη μαραθόριζα, τα ραπάνια, τα κομμάτια πορτοκαλιού, τον άνηθο και τις ελιές σε ένα μπολ σερβιρίσματος.

4. Χτυπάμε μαζί το ελαιόλαδο, το ξίδι, το μαραθόσπορο, τους κόκκους ροζ πιπεριού, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.

5. Περιχύνουμε πάνω από τη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.