BACK

Αυγά μπουγιέ με μπέικον

Το εύκολο αυτό πιάτο μπορείτε να το σερβίρετε για πρωινό (3 αυγά/άτομο) ή και για ορεκτικό (2 αβγά/άτομο). Τα αυγά μπορούν εναλλακτικά να μαγειρευτούν και σε μπαιν-μαρί, ώστε να προστατευθούν από τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στο τηγάνι. "Μπουγιέ" είναι μια πιο εκλεπτυσμένη λέξη για τη δική μας στραπατσάδα!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (6 votes)

Συστατικά:

12 αυγά

40 γρ. βούτυρο

40 ml κρέμα γάλακτος

80 γρ μπέικον (ψιλοκομμένο και τσιγαρισμένο ή ψημένο στο φούρνο)

αλάτι

άσπρο πιπέρι

Οδηγίες:

Σε ένα τηγανάκι προσθέτουμε λίγο βούτυρο και τα αυγά χτυπημένα.

Ανακατεύουμε με σύρμα σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να γίνουν μους. προσέχουμε να μην ψηθεί γρήγορα το αυγό

Ποσθέτουμε τα καρυκεύματα, την κρέμα γάλακτος μαζί με το υπόλοιπο βούτυρο και ενσωματώνουμε.

Τέλος προσθέτουμε το μπέικον και σερβίρουμε.