BACK

Βώλοι με χοιρινό

Όταν το πλιγούρι μαγειρεύεται μέσα σε νόστιμο ζωμό η γεύση του είναι εκπληκτική. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 κιλό πανσέτα
1 κρεμμύδι
1 πατάτα
1 καρότο
1 κολοκύθι
1/2 σελινόριζα σέλινο κοτσάνια
1/2 κιλό πλιγούρι (χόνδρος ή κοπτό)
αλατοπίπερο

Οδηγίες:

Bράζετε το κρέας με τα λαχανικά για 1 ½ ώρα σε αρκετό νερό ώστε να βγει πλούσιος ζωμός. Zυμώνετε το πλιγούρι με 3-4 κουταλιές αλεύρι, αλατοπίπερο, λίγη ξερή ρίγανη και ζωμό. Tα πλάθετε ως μικρά γιουβαρλάκια και τα τρυπάτε σταυρωτά πέρα για πέρα μ' ένα σουβλάκι. Σε καθαρή κατσαρόλα τα τοποθετείτε με τον υπόλοιπο ζωμό και το κρέας για περίπου 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Σβήνετε την φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε για 2 ώρες τουλάχιστον να τραβήξει.

Tips

Αφήνουμε τους βόλους από πλιγούρι να μαλακώσουν αλλά να «κρατάνε»
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: