BACK

Τρίγωνα στραγγιστού γιαουρτιού (Fatayer bil-Labneh)

Υπέροχα και γευστικότατα Λιβανέζικα τυροπιτάκια με γέμιση γιαουρτιού.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (2 votes)

Συστατικά:

1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/4 κουτ. γλυκού τριμμένη κανέλα
1/4 κουτ. γλυκού τριμμένο μπαχάρι
1/8 κουτ. γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
προσθέστε αλάτι ανάλογα με την προτίμησή σας.
1 μικρή ντομάτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
150 γρ. (περίπου φλιτζανιού) στραγγιστό γιαούρτι
½ κουτ. γλυκού βούτυρο, μαλακό
τριγωνική ζύμη

Οδηγίες:

Λίγες ώρες πριν: Βάλτε το στραγγιστό γιαούρτι σε ένα τουλπάνι και κρεμάστε το πάνω από τον νεροχύτη ή σε ένα στραγγιστήρι για να στραγγίξει το επιπλέον νερό.

Βάλτε το κομμένο κρεμμύδι σε ένα μπολ, προσθέστε την κανέλα, το μπαχάρι, πιπέρι και αλάτι ανάλογα με την προτίμηση σας και αναμίξτε τα μπαχαρικά με το κρεμμύδι με τα δάχτυλα σας μέχρι να μαλακώσει.

Προσθέστε την ντομάτα κομμένη σε κύβους, το στραγγιστό γιαούρτι και το βούτυρο και ανακατέψτε τα καλά.

Δοκιμάστε, αλατοπιπερώστε πάλι εάν χρειάζεται, σκεπάστε με ένα καθαρό χαρτί κουζίνας και αφήστε το στην άκρη.

Ετοιμάστε τη ζύμη και ακολουθήστε τις οδηγίες για να της δώσετε σχήμα τριγώνων και μισοφέγγαρων.