BACK

Τούρτα μπλάκ φόρεστ

Η κλασσική τούρτα αγαπημένη γλυκιά και αφράτη να πλημμυρίζει τον ουρανίσκο με γεύσεις ξυνούτσικου βύσσινου

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.3 (12 votes)

Συστατικά:

6 αβγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι κακάο σκόνη
1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

Για τη γέμιση και την επιφάνεια της τούρτας
1/4 φλιτζανιού λικέρ κιρς
2 1/4 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος 35%
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
750 γρ. βύσσινα κονσέρβα χωρίς κουκούτσι, καλά στραγγισμένα

Για γαρνιτούρα
ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
ξυσμένη σοκολάτα
φλούδες σοκολάτας
στραγγισμένα βύσσινα, φρέσκα ή από κονσέρβα

Οδηγίες:

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 Βαθμούς.
  • Βουτυρώνετε τρία ταψάκια για παντεσπάνι 19 εκ. Καλύπτετε τη βάση τους με χαρτί ζαχαροπλαστικής ή λαδόχαρτο. Βάζετε σε μπολ τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός ώσπου να πήξουν αρκετά.
  • Κοσκινίζετε το αλεύρι και το κακάο πάνω στο μείγμα και ανακατεύετε ελαφρώς με ένα μεταλλικό κουτάλι για να αναμειχθούν τα υλικά. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε ελαφρώς
  • Προσθέτετε το μείγμα στα ταψάκια, ισιώνοντας την επιφάνεια του. Τα ψήνετε για 15-18 λεπτά ώσπου τα παντεσπάνια να παραμένουν σταθερά όταν τα πιέζετε.
  • Τα αφήνετε να κρυώσουν 5 λεπτά στα ταψάκια, τα αναποδογυρίζετε σε σχάρα και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς. Αφαιρείτε το χαρτί της βάσης από το καθένα
  • Τρυπάτε κάθε παντεσπάνι με μεταλλικό σουβλάκι ή πιρούνι και τα περιχύνετε με το λικέρ κιρς. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός ώσπου να αρχίσει να πήζει και σταδιακά ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια χτυπώντας ώσπου το μείγμα να σφίξει αρκετά.
  • Για να ετοιμάσετε το γλυκό, αλείφετε ένα από τα παντεσπάνια με μια παχιά στρώση από τη χτυπημένη κρέμα και σκορπίζετε επάνω τη μισή ποσότητα από τα βύσσινα.
  • Βάζετε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι, το αλείφετε με κρέμα, σκορπίζετε επάνω τα υπόλοιπα βύσσινα και σκεπάζετε με το τελευταίο παντεσπάνι.
  • Αλείφετε με την υπόλοιπη κρέμα την επιφάνεια και τις πλευρές ολόκληρης της τούρτας.
  • Πασπαλίζετε μια πιατέλα με ζάχαρη άχνη και τοποθετείτε την τούρτα στο κέντρο.
  • Γαρνίρετε τις πλευρές της με την ξυσμένη σοκολάτα και την επιφάνεια της με τις φλούδες σοκολάτας και τα βύσσινα.