BACK

Τούρτα με μους λευκής σοκολάτας και φράουλες

Η τέλεια τούρτα για ανοιξιάτικα γενέθλια!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.4 (5 votes)

Συστατικά:

120 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
½ φλιτζάνι πηχτή κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά ρούμι ή εσάνς βανίλιας
½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο που έχει μαλακώσει
φλιτζανιού ζάχαρη
3 αβγά
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
μια πρέζα αλάτι
750 γρ. φράουλες, κομμένες σε κομμάτια
επιπλέον φράουλες, για γαρνίρισμα
3 φλιτζάνια πηχτή κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές ρούμι ή λικέρ φράουλας

Για τη μους λευκής σοκολάτας
180 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
11/2 φλιτζάνι πηχτή κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές ρούμι ή λικέρ φράουλας

Οδηγίες:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε δύο ταψάκια 23 εκ. Στρώνετε τη βάση τους με χαρτί ζαχαροπλαστικής ή λαδόχαρτο. Λιώνετε τη σοκολάτα μαζί με την κρέμα σε κατσαρόλα μπεν μαρί, σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας ώσπου το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Ρίχνετε το γάλα και το ρούμι, ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει.

Σ' ένα μπολ χτυπάτε το βούτυρο και τη ζάχαρη με το μίξερ χειρός για 3 με 5 λεπτά ώσπου το μείγμα να αφρατέψει. Προσθέτετε τα αβγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά. Αναμειγνύετε σε μικρό μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέτετε στο μείγμα αβγών, σε δόσεις, τη λιωμένη σοκολάτα εναλλάξ με το μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας καλά. Αδειάζετε το μείγμα στα ταψάκια και το απλώνετε ομοιόμορφα.

Ψήνετε τα παντεσπάνια 20 με 25 λεπτά ώσπου το μαχαίρι να βγαίνει στεγνό. Τα αφήνετε 10 λεπτά να κρυώσουν στη φόρμα. Τα αναποδογυρίζετε σε σχάρα, ξεκολλάτε το χαρτί και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς.

Ετοιμάζετε τη μους. Λιώνετε σε μέτρια κατσαρόλα, σε σιγανή φωτιά, τη σοκολάτα και την κρέμα ώσπου το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνετε το ρούμι ή το λικέρ φράουλας και αδειάζετε το μείγμα σε μπολ. Χτυπάτε ελαφρώς με το σύρμα και μετά το βάζετε στο ψυγείο ώσπου να πήξει.

Ετοιμάζετε την τούρτα. Κόβετε με κοφτερό μαχαίρι κατά μήκος το κάθε παντεσπάνι σε 2 φέτες. Τοποθετείτε τη μία από τις φέτες σε πιατέλα και την αλείφετε με το 1/3 της μους. Σκορπίζετε πάνω στη μους 1/3 από τις κομμένες φράουλες. Τοποθετείτε από πάνω τη δεύτερη φέτα και την αλείφετε πάλι με 1/3 από τη μους και σκορπίζετε επίσης 1/3 από τις κομμένες φράουλες. Τοποθετείτε πάνω την τρίτη φέτα και αλείφετε με την υπόλοιπη μους και ης υπόλοιπες φράουλες. Τοποθετείτε από πάνω την τελευταία φέτα.

Χτυπάτε την κρέμα μαζί με το ρούμι ώσπου να πήξει. Απλώνετε τη μισή περίπου κρέμα επάνω και στα πλάγια της τούρτας. Βάζετε την υπόλοιπη κρέμα σε κορνέ με στόμιο σε σχήμα αστεριού και γαρνίρετε την τούρτα. Γαρνίρετε με τις υπόλοιπες κομμένες φράουλες τοποθετώντας τις μισές στα πλάγια της τούρτας και τις υπόλοιπες από πάνω.

Tips

Οταν μια συνταγή με σοκολάτα περιέχει αλκοόλ, πρέπει να το ρίχνουμε μετά τη λιπαρή ουσία που περιέχει η συνταγή