BACK

Τούρτα Δίχρωμης Κουβερτούρας Ψυγείου

Υπάρχει μια έκφραση που λέει… δεν έχω λόγια… ναι, ναι δεν έχω λόγια για αυτήν την φανταστική, απλούστατη, σοκολατένια απόλαυση, αυτήν την Τούρτα Δίχρωμης Κουβερτούρας Ψυγείου, που θα γίνει η αγαπημένη σας τούρτα για σας ή για δώρο σε αγαπημένους φίλους.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.5 (2 votes)

Συστατικά:

(για μια στρογγυλή φόρμα 22 εκ.)

550 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας κλασική

400 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρας

550 γρ. κρέμα γάλακτος, πλήρης λιπαρών, χωρισμένη σε 400 και 150 γρ.

100 γρ. αμύγδαλα

2 βανίλιες με άρωμα πορτοκαλιού ή ξύσμα πορτοκάλι

1 φόρμα στρογγυλή 22 εκ.

Διαφανή μεμβράνη

Οδηγίες:

Η τούρτα αυτή είναι πανεύκολη για να την φτιάξει ακόμα και μια αρχάρια στη ζαχαροπλαστική, εκπληκτική σε γεύση μιας και είναι μόνο με σοκολάτα, η μεμβράνη βγαίνει χωρίς κανένα πρόβλημα και το σπουδαιότερο, μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε, βάζοντας στα μείγματα ό,τι ξηρό καρπό θέλετε.

 

 

Το πρώτο που κάνω είναι να ξεφλουδίσω τα αμύγδαλα, ζεματώντας τα σε καυτό νερό. Εκτός αν τα πάρετε αποφλοιωμένα.

Τα χοντροκόβω, τα σοτάρω σε τηγανάκι και τα αφήνω στην άκρη.

Σε μπεν-μαρίν βάζω τη λευκή κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια. Αφήνω λίγο να αρχίσει να λιώνει και αμέσως στο ίδιο κατσαρολάκι προσθέτω τα 150 γρ. της κρέμας γάλακτος και τη μία βανίλια πορτοκαλιού.

 

  

 

Έχοντας χαμηλώσει τη θερμοκρασία, ανακατεύω καλά ώσπου να δέσουν πολύ καλά τα υλικά.

Κατεβάζω από τη φωτιά, ρίχνω τα σοταρισμένα αμύγδαλα και ανακατεύω και πάλι.

Φοδράρω τη φόρμα μου με την διάφανη μεμβράνη με δύο φύλλα, έτσι ώστε να σχηματιστεί ένας σταυρός και τα τελειώματα του να εξέχουν αρκετά γιατί με αυτά θα σκεπάσω στο τέλος την τούρτα.

Ρίχνω το μείγμα λευκής κουβερτούρας στην φόρμα και την βάζω για 20-25 λεπτά στην κατάψυξη ώστε να σφίξει η σοκολάτα, αλλά όχι να παγώσει. Προσοχή,  όχι περισσότερο χρόνο.

Όσο έχω τη φόρμα στην κατάψυξη, κάνω την ίδια διαδικασία και με την σκούρα κουβερτούρα.

Την βάζω σε κομματάκια σε μπεν μαρίν, αφήνω να αρχίσει να λιώνει, ρίχνω τα 400 γρ. κρέμας γάλακτος και τη δεύτερη βανίλια.

Ανακατεύω καλά ώσπου να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

       

Αφού έχουν περάσει τα 20 λεπτά, βγάζω την φόρμα με τη λευκή σοκολάτα από την κατάψυξη και προσεχτικά ρίχνω το μείγμα της σκούρας κουβερτούρας. Σκεπάζω προσεχτικά το μείγμα της κουβερτούρας με τη μεμβράνη που περισσεύει και βάζω το γλυκό μου στο ψυγείο πια, τουλάχιστον για 5 ώρες ώστε και τα δύο μείγματα της τούρτας να σφίξουν πολύ καλά.

Εγώ άφησα την φόρμα στο ψυγείο όλο το βράδυ. Και νομίζω αυτό είναι και το καλύτερο.

 

  

 

Την επόμενη μέρα βγάζω την τούρτα από την φόρμα, τραβώντας την από τις άκρες της μεμβράνης, αφαιρώ την μεμβράνη, βγαίνει πολύ εύκολα, τα δυο μείγματα έχουν σφίξει και δέσει τέλεια μεταξύ τους και αναποδογυρίζω με προσοχή την τούρτα μου στην πιατέλα, ώστε το λευκό μείγμα να βρίσκεται προς τα πάνω.

 

Αχνίζω με κακάο χρησιμοποιώντας σουρωτήρι τσαγιού και διακοσμώ με άγρια φραγκοστάφυλα που μάζεψα από την τελευταία μου εξόρμηση σε βουνό μιας και το φθινόπωρο είναι η εποχή τους.

 

 

 

Ακόμα μία υπέροχη συνταγή από την βραβευμένη Δήμητρα Χερουβείμ και το blog της http://www.foodcollection.gr/  όπου μπορείτε να βρείτε και άλλες πολλές συνταγές της.

Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: