BACK

Τηγανητή κολοκύθα

Ένα πεντανόστιμο ορεκτικό για τους vegans/ vegetarians αλλά και για όλη την παρέα. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2 (2 votes)

Συστατικά:

1/2 kg κολοκύθα
1/3 φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι και πιπέρι
ελαιόλαδο ή κάποιο άλλο λάδι για τηγάνισμα

Οδηγίες:

Καθαρίζετε την κολοκύθα και πετάτε τη φλούδα. Αφαιρείτε τους σπόρους, τους οποίους είτε πετάτε, είτε τους φυλάτε για να φτιάξετε πασατέμπο αφού τους ξεπλύνετε, στεγνώσετε και καβουρντίσετε.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβετε την κολοκύθα σε πολύ λεπτές φέτες, είτε τριγωνικές είτε σε σχήμα παραλληλογράμμου. Βάζετε τις φέτες της κολοκύθας στο σουρωτήρι αλατίζοντάς τις ανάμεσα σε κάθε στρώση και αφήνοντάς τις να στραγγίξουν για μια ώρα. Έπειτα, τις βγάζετε και τις τινάζετε για να στεγνώσουν.

Αλατοπιπερώνετε το αλεύρι και αλευρώνετε τις φέτες της κολοκύθας τινάζοντάς τις έτσι ώστε να φύγει όλη η περισσευούμενη ποσότητα. Ζεσταίνετε περίπου 3 εκ. λαδιού σε ένα βαθύ τηγάνι και τηγανίζετε τις φέτες της κολοκύθας λίγες-λίγες, γυρνώντας τις από μια φορά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα κι από τις δύο πλευρές. Τέλος, τις βγάζετε, τις αφήνετε να στραγγίξουν για ένα λεπτό πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Tips

Πιείτε ένα δροσερό Gewürztraminer με την κολοκύθα.
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: