BACK

Τηγανίτες από κολοκυθάκια

Τα κολοκυθάκια ταιριάζουν απίθανα με το κατσικίσιο τυρί.  Θέλετε να βάλετε ένα κομμάτι γαλλικό chèvre,  θέλετε να προσθέσετε μια κουταλιά ζαγορήσιο γαλοτύρι, θέλετε κατίκι Δομοκού, αυτό είναι δικό σας θέμα.
Εξ' ου και η παροιμία "περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα".  

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (1 vote)

Συστατικά:

500 γρ. κολοκυθάκια
3 αυγά
3 κουτ. σούπας αλεύρι
1 μέτριο πράσο ψιλοκομμένο
δυόσμο
βασιλικό
1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
ελαιόλαδο για τηγάνισμα
χοντρό και ψιλό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
6 κατσικίσια τυράκια

Οδηγίες:

Πλένουμε τα κολοκυθάκια, κόβουμε τις άκρες τους και τα τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη του τυριού. Στρώνουμε το ¼ της ποσότητας των τριμμένων κολοκυθιών στο σουρωτήρι, πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι, στρώνουμε το δεύτερο τέταρτο, αλατίζουμε κ.ο.κ., μέχρις ότου αλατίσουμε την τελευταία στρώση. Αφήνουμε το σουρωτήρι μέσα στο νεροχύτη επί 4 ώρες τουλάχιστον, ζουλάμε τα κολοκύθια με την παλάμη μας, ξεπλένουμε από το αλάτι καλά, τοποθετούμε μέσα σε βαμβακερή πετσέτα και στύβουμε ξανά, ώστε να αφήσουν περισσότερα από τα νερά τους.

Αναμειγνύουμε μέσα σε μπολ τα αυγά, αλεύρι, πράσο, μυριστικά και τα κολοκυθάκια. Πλάθουμε 6 πεπλατυσμένες σφαίρες.

Ζεσταίνουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τις πλακουτσές μπαλίτσες, ελέγχοντας πότε η κάτω πλευρά τους θα πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και η επάνω πλευρά που βλέπουμε θα σφίξει. Βγάζουμε με την τρυπητή κουτάλα τις τηγανίτες, ρίχνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας λάδι στο τηγάνι και μόλις κάψει, ρίχνουμε τις τηγανίτες από την άψητη πλευρά και τηγανίζουμε λίγο ακόμη.
Μοιράζουμε τις τηγανίτες σε 6 πιάτα και συνοδεύουμε με τα κατσικίσια τυράκια.

Tips

Προσθέτοντας λίγο σησαμέλαιο στο τηγάνι, θα αποκτήσετε πιο νόστιμη γεύση.
Κατηγορία:
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: