BACK

Τεμπάλ με σοκολάτα και βανίλια

Ένα πολύ εύκολο γλυκάκι που θα δώσει το σωστό τελείωμα σε ένα  Κυριακάτικο τραπέζι.  Μπορείτε να το συνοδεύσετε με μία εύκολη ελαφριά σάλτσα γιαουρτιού.
Απλά ανακατέψτε  ένα στραγγιστό γιαούρτι με ένα σφηνάκι  βανίλιας. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 ½ φλιτζάνι γάλα με χαμηλά λιπαρά
2 κουταλιές κακάο σκόνη
2 αβγά, χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια
2 κουταλάκια εσάνς βανίλιας
3 κουταλιές ζάχαρη
1 φακελάκι ζελατίνα σκόνη
3 κουταλιές ζεστό νερό
επιπλέον κακάο σκόνη, για γαρνίρισμα

 

Οδηγίες:

Βάζετε σε κατσαρόλα το γάλα μαζί με το κακάο. Ανακατεύετε ώσπου το γάλα να αρχίσει να βράζει. Χτυπάτε σε μπολ τους κρόκους μαζί με τη βανίλια και τη ζάχαρη ώσπου το μείγμα να αφρατέψει. Ρίχνετε στο μείγμα των κρόκων το γάλα με το κακάο ανακατεύοντας καλά.

Ξαναρίχνετε το μείγμα στην κατσαρόλα, πάνω σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια χωρίς να το αφήσετε να βράσει, ώσπου η κρέμα να αρχίσει να πήζει.

Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνετε τη ζελατίνα στο ζεστό νερό και ανακατεύετε συνέχεια ώσπου να διαλυθεί. Την προσθέτετε στο μείγμα με το γάλα, ανακατεύετε και αφήνετε το μείγμα στην άκρη ώσπου να πήξει.

Χτυπάτε τα ασπράδια ώσπου να πήξουν. Αναμειγνύετε αμέσως τα ασπράδια με το μείγμα του γάλακτος. Αδειάζετε το μείγμα για τις τεμπάλ σε 6 ατομικά φαρμάκια και τα βάζετε στο ψυγείο για να πήξουν.

Περνάτε με μαχαίρι το εσωτερικό κάθε φόρμας. Βυθίζετε γρήγορα τα φαρμάκια σε ζεστό νερό και τα αναποδογυρίζετε. Πασπαλίζετε με κακάο.

 

Tips

Χρησιμοποιήστε φορμάκια σιλικόνης για μεγαλύτερη ευκολία στο ξεφόρμισμα.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: