BACK

Ταβάς με αρνί

Όταν ρωτάς κάποιον τί είναι ο ταβάς ο καθένας σου δίνει και άλλη εξήγηση. Λοιπόν, ας τα βάλουμε σε μια σειρά.
Μπορεί να είναι μια κατσαρόλα σαν ταψί με χερούλια, πολλές φορές αλουμινινένιο που το χρησιμοποιούν στα μεγάλα ταβερνεία. 
Σε πολλά νησιά του Αιγαίου σημαίνει τηγάνι, και σε μερικά από αυτά το πολυχρησιμοποιημένο τηγάνι.
Στην Μακεδονία σημαίνει μεγάλο ταψί και στην Κύπρο είναι σκεύος πήλινο.
Ένα έχει κοινό σε όλες τις περιοχές, ότι είναι πάντα πάνω στο  Κυριακάτικο τραπέζι, και περιέχει νοστιμιές .
 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 ½ κιλό αρνί
300 γρ πατάτες
300 γρ κολοκυθάκια, (μόνο  το καλοκαίρι τα βάζουμε)
150 γρ κρεμμύδια ξηρά
200 γρ ώριμες τομάτες
100 ml. ελαιόλαδο
100 γρ βούτυρο γάλακτος
2 φύλλα δάφνης
αλάτι, κατά προτίμηση
πιπέρι κατά προτίμηση
μαϊντανός προαιρετικά

Οδηγίες:

Κόβουμε σε μερίδες το αρνί, το πλένουμε και το στραγγίζουμε.
Σε ένα ταβά στρώνουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τα κρεμμύδια και τις τομάτες όλα κομμένα σε φέτες.
Προσθέτουμε το κρέας και το αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο, τη δάφνη και τα ανάλογα υγρά και το βάζουμε να ψηθεί στον φούρνο για 2 ώρες περίπου.
Σερβίρουμε με την γαρνιτούρα του, πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό αν μας αρέσει.

Tips

Κατσίκι είναι η προφανής εναλλακτική επιλογή.