BACK

Ταρτάκια λεμονιού

Αρωματικά και φινετσάτα ταρτάκια με κρέμα λεμονιού. Ιδανικό συνοδευτικό για τσάι ή καφέ.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 φλ. αλεύρι
1/2 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 και 1/4 φλ. ζάχαρη άχνη χωριστά
1/2 κ.γλ. baking powder
1/4 κ.γλ. αλάτι
2 αβγά
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
1/4 φλ. τριμμένη καρύδα

Οδηγίες:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

1. Βουτυρώνουμε ένα τετράγωνο ταψάκι.

2. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το αλεύρι με το βούτυρο και το 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη, στρώνουμε στο ταψάκι φτιάχνοντας χείλος και το ψήνουμε περίπου για 20 λεπτά.

3. Το βγάζουμε από το φούρνο αλλά δε τον σβήνουμε.

4. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το baking powder και το αλάτι, προσθέτουμε τα αβγά χτυπώντας με το πηρούνι, και μετά το χυμό του λεμονιού. Χτυπάμε ζωηρά να φουσκώσουν, περίπου 3 λεπτά και προσθέτουμε την καρύδα.

5. Βάζουμε μέσα στην ψημένη ζύμη και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

6. Το αφήνουμε να κρυώσει, το κόβουμε σε κομμάτια.

7. Πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε