BACK

Τάρτα με γαρίδες & κρεμμυδάκια

Πολύ νόστιμο πιάτο που θα σας δικαιώσει είτε το σερβίρετε ως ορεκτικό σε τραπέζι είτε το ετοιμάσετε στο σπίτι μόνο για σας και την οικογένεια.

Με πολύ όμορφα ασιατικά αρώματα οι γαρίδες θα απογειώσουν αυτή την τάρτα.

Στο σπίτι μπορείτε να τη σερβίρετε ως κυρίως με ένα ωραίο λευκό, ελαφρύ κρασί!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.3 (3 votes)

Συστατικά:

1 πακέτο ζύμης σφολιάτα (θα χρειαστούν περίπου 400 γρ. ζύμης)
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
16 μεγάλες γαρίδες
ένα κομμάτι φρέσκια πιπερόριζα (τζίντζερ) σε μικρά μπαστουνάκια ή φλοίδες
3 αβγά
70 γρ. τυρί έμενταλ
200 ml κρέμα γάλακτος
1 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
3 κ.σ. σόγια
4 κ.σ.  ελαιόλαδο
2 κ.σ. μέλι
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
πάπρικα

Οδηγίες:

  • Πλένουμε και καθαρίζουμε τις γαρίδες, προσέχοντας να αφαιρέσουμε το εντεράκι που έχουν στη ράχη τους.
  • Ετοιμάζουμε τη μαρινάτα για τις γαρίδες, αναμιγνύοντας το ελαιόλαδο, τη σόγια, το μέλι, τζίντζερ, αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και πάπρικα.
  • Βάζουμε τις γαρίδες στη μαρινάτα και ανακατεύουμε μαλακά. Τις αφήνουμε για μία ώρα περίπου.


1. Βουτυρώνουμε ή καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας μια φόρμα.

2. Ανοίγουμε ένα ορθογώνιο φύλλο από τη ζύμη, ανάλογα με τις διαστάσεις της φόρμας μας, και το στρώνουμε καλύπτοντας και τα τοιχώματά της.

3. Με ένα πιρούνι τρυπάμε το φύλλο σε διάφορα σημεία και το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.

4. Κόβουμε τα κρεμμυδάκια σε μεγάλα κομμάτια, τα σοτάρουμε σε λίγο λάδι και αλατοπιπερώνουμε. Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και μετά τα αποσύρουμε και πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.

5. Χτυπάμε τα αβγά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί, συνεχίζοντας για λίγο το ανακάτεμα, και αλατοπιπερώνουμε.

6. Στο μείγμα των αυγών προσθέτουμε τα σοταρισμένα κρεμμυδάκια αλλά και 4 μαριναρισμένες γαρίδες, που τις έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια.

7. Αδειάζουμε το μείγμα στη βάση της τάρτας και ψήνουμε στους 180° C για 35 λεπτά.

8. Εν τω μεταξύ σοτάρουμε τις γαρίδες χρησιμοποιώντας και τη μαρινάτα τους.

9. Όταν η τάρτα ψηθεί, τη στολίζουμε με τις σοταρισμένες γαρίδες και την πασπαλίζουμε με πάπρικα και μπαστουνάκια πιπερόριζας.