BACK

Τάρτα Λεμονιού

Υπάρχει τίποτα πιο λαχταριστό από μια λεμονόπιτα ειδικά μετά από μια ψαροφαγία;

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (2 votes)

Συστατικά:


Για τη ζύμη

50 γρ. corn flakes θρυμματισμένα στο μπλέντερ
40 γρ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
70 γρ. μαργαρίνη
15 γρ. φρουκτόζη
1 γρ. μπέικιν πάουντερ
1 δόση βανίλια σκόνη
1/4 ξύσμα πορτοκαλιού

Για τη γέμιση

25γρ.χυμό λεμονιού
25γρ.νερό
15γρ.φρουκτόζη
7γρ. φύλλα ζελατίνας
30γρ.ασπράδια αβγών
7,5 cornflour
1/4 ξύσμα λεμονιού
25γρ.χυμό λεμονιού
30γρ.ασπράδια αβγών
20γρ.φρουκτόζη
1 δόση βανίλια σκόνη
"

Οδηγίες:

Για τη ζύμη τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν έτσι ώστε να έχουμε μια εύπλαστη ζυμη. Καλύπτουμε με τη ζύμη μια φόρμα για τάρτα (σε λεπτό στρώμα), τρυπάμε τη βάση της τάρτας με ένα πιρούνι και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 20' περίπου.

Τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά ένα κατσαρολάκι με το νερό και τη φρουκτόζη μέχρι να πάρουν μία βράση. Παράλληλα έχουμε βάλει τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό να μαλακώσουν. Σε ένα λεκανάκι βάζουμε τα ασπράδια, το cornflour, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμόνι και τα ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Όταν αρχίσει και παίρνει βράση το νερό με τη φρουκτόζη. στραγγίζουμε τις ζελατίνες και τις προσθέτουμε μέσα στο κατσαρολάκι. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα υλικά από το λεκανάκι και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να πάρει μία καλή βράση και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Παράλληλα έχουμε φτιάξει με τα υπόλοιπα υλικά τη μαρέγκα (ασπράδια, φρουκτόζη, βανίλια) και την προσθέτουμε μέσα στην κρέμα και έξω από τη φωτιά ανακατεύοντας με μία σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους. Γεμίζουμε τις τάρτες - ταρτάκια  και τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσουν.
Για ντεκόρ γαρνίρουμε με λεπτές φέτες λεμονιού και διακοσμητικά καραμέλας.

 

Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: