BACK

Σπαγγέτι με πέστο και αρωματικά χόρτα

Η σούπερ φινετσάτη μακαρονάδα γεμάτη αρώματα, με πολύ ελαφριά γεύση. Ένα πιάτο που μπορεί να αποτελέσει και πολύ καλή εναλλακτική κατά τη διάρκεια της νηστείας, αν παραλείψετε την παρμεζάνα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.5 (2 votes)

Συστατικά:

500 γρ. σπαγγέτι
1/2 φλ. κουκουνάρι ή καρύδια
1 φλ. φρέσκο μαϊντανό
1/2 φλ. φρέσκο βασιλικό
1 κ.γλ. . ξερό θυμάρι
1 κ.γλ. ξερό εστραγκόν
1 κ.γλ. ξερό φασκόμηλο
1/3 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι
1/2 φλ. παρμεζάνα τριμμένη

Οδηγίες:

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό.

Σοτάρουμε το κουκουνάρι ή τα καρύδια ελαφρά για 5 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσόξανθο χρώμα.

Χτυπάμε ελαφρά στο μπλέντερ το ελαιόλαδο με το μαϊντανό, το βασιλικό και τα ξερά μυρωδικά.

Προσθέτουμε την παρμεζάνα και αλατοπιπερώνουμε αν χρειαστεί.

Βάζουμε το πέστο των μυρωδικών σε ένα τηγάνι και το αραιώνουμε σε χαμηλή φωτιά με 3 κουταλιές νερό από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά.

Στραγγίζουμε τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε με το πέστο.

Σερβίρουμε με επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα.