BACK

Σουβλάκια με κεφτεδάκια και λαχανικά

Η Σοφία Σκούρα μας δίνει μία συνταγή που θα κάνει μικρούς και μεγάλους να γλύφουν τα δάχτυλα τους.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

3/4 του κιλού κιμά αρνίσιο
3 κολοκυθάκια φρέσκα
2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 πιπεριές πράσινες
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου πολτοποιημένες
Ι /2 κιλό ντοματάκια 
3 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
 

Οδηγίες:

Διαλέγετε φρέσκα κολοκυθάκια μετρίου μεγέθους, τα καθαρίζετε, τα πλένετε και τα κόβετε σε χοντρές ροδέλες. Καθαρίζετε τα κρεμμυδάκια, τα πλένετε και τα ψιλοκόβετε. Πλένετε τις πιπεριές και τις κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια. Βάζετε σε ένα μπολ τον κιμά, τα κρεμμυδάκια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το σκόρδο, το λάδι, αλάτι και πιπέρι.

Ζυμώνετε τα υλικά πολύ καλά και πλάθετε μικρά κεφτεδάκια. Τα περνάτε σε ξύλινα ή μεταλλικά σουβλάκια εναλλάξ με τα κολοκυθάκια και τα ντοματάκια. 

Ψήνετε τα κεφτεδάκια στο γκριλ του φούρνου, αλείφοντάς τα κάθε τόσο με λάδι. Τα γυρίζετε από όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδοψηθούν. Τα σερβίρετε ζεστά.
 

 

Προέλευση:
Κύριο συστατικό: