BACK

Σούπα με μήλο και σελινόριζα

Υπέροχο πρώτο πιάτο σε ένα τραπέζι όχι απαραιτήτως επίσημο. Ο συνδυασμός μήλου και σελινόριζας είναι ιδανικός, αρωματικός και τόσο ταιριαστός με μια κρύα νύχτα του χειμώνα!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

25 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 σελινόριζα, 500 γρ περίπου, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
3 μήλα, ξεφλουδισμένα, ψιλοκομμένα χωρίς κουκούτσια
1 ½ lt ζωμός κότας ή λαχανικών
μια πρέζα πιπέρι καγιέν ή περισσότερο, για πιο έντονη γεύση
αλάτι και φρεσκοτριμμένο άσπρο πιπέρι

Για το γαρνίρισμα
2-3 κ.σ. λεπτοκομμένους κύβους μήλου
πάπρικα

Οδηγίες:

1. Λιώνουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε μια ρηχή κατσαρόλα και σωτάρουμε τη σελινόριζα και τα μήλα σε μέτρια φωτιά, για 5 λεπτά, μέχρι ν’ αρχίσουν να μαλακώνουν τα λαχανικά.

2. Προσθέτουμε το ζωμό και το πιπέρι καγέν και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.

3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν για 25 -30 λεπτά, μέχρι η σελινόριζα και τα μήλα να γίνουν πολύ μαλακά.

4. Πολτοποιούμε το μείγμα δουλεύοντάς το λίγο-λίγο στο μπλέντερ ή στο πολυμίξερ, μέχρι να γίνει πολύ ρευστό.

5. Μεταφέρουμε σταδιακά σ’ ένα καθαρό κατσαρολάκι. Ζεσταίνουμε ελαφρώς και αλατοπιπερώνουμε.

Προέλευση:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: