BACK

Σούπα με κάππαρη & λευκό κρασί

Μία πληθωρική σούπα με την παρουσία της κάπαρης να την απογειώνει.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

250 γρ. κιμάς χοιρινός
250 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
½ λίτρο ζωμός κρέατος
2 αυγά
50 γρ. βούτυρο
100 ml κρέμα γάλακτος
50 γρ. τυρί έμενταλ
1 ποτηράκι λευκό κρασί ξηρό
3 κουταλιές αλεύρι
1 βιεννέζικο ψωμάκι
1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
100 γραμμάρια κάππαρη
½ κουταλάκι τους γλυκού μοσχοκάρυδο
6 φιλέτα αντζούγιας
2 κρεμμύδια
αλάτι

Οδηγίες:

Σε ένα μπολ μαλακώνουμε το βιεννέζικο ψωμάκι σε λίγο νερό. Όσο μουσκεύει ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, κόβουμε τις αντζούγιες σε μικρά κομμάτια και τα ανακατεύουμε με τον κιμά, το τυρί, το αυγό και το μοσχοκάρυδο.

Αλατίζουμε ελαφρά και ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, μέχρι να φτιάξουμε μια συμπαγή ζύμη. Το αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να πάρει χρώμα, χωρίς να ψηθεί πολύ. Στη συνέχεια ρίχνουμε τον ζωμό, δυναμώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε. Πριν ο ζωμός αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε το κρασί, τον χυμό λεμονιού και την κάππαρη. Πάνω σε μια λεία επιφάνεια φτιάχνουμε μικρούς κεφτέδες με το μίγμα που είχαμε αφήσει, και τους ρίχνουμε στο τηγάνι. Χαμηλώνουμε και πάλι τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθούν για 15 λεπτά. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το κρόκο του αυγού με την κρέμα γάλακτος. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με τα κεφτεδάκια και ύστερα από 3 λεπτά ανακατεύοντας το βγάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.