BACK

Σούπα κατσίκι με σέλινο και λαχανικά τουρσί

Μια σούπα πλούσια σε αρώματα που συνδυάζονται όμορφα με λαχανικά τουρσί.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.8 (4 votes)

Συστατικά:

1 κατσικίσιο κεφάλι (πλυμένο καλά)

3 κρεμμύδια (κομμένα σε κύβους)

2 πατάτες (κομμένες σε κύβους)

2 πράσα (κομμένα σε κύβους)

100 γρ. ελαιόλαδο εξτρα παρθένο

αλάτι

πιπέρι μαύρο τριμμένο

100 γρ. λευκό κρασί

2 κ.σ μαϊντανός

1/2 ματσάκι φρέσκο σέλινο (πλυμένο καλά και κομμένο στα 6)

2 λεμόνια (χυμό & ξύσμα)

100 γρ. μανιτάρια τουρσί

80 γρ. βολβοί τουρσί

μελιτζανάκια ξιδάτα

 

Οδηγίες:

Bήμα 1: Ετοιμάστε το κατσικάκι. Βάλτε το κεφάλι από το κατσικάκι μέσα σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήστε το να σιγομαγειρευτεί για 1-1 1/2 ώρα μέχρι να λιώνει σχεδόν το κρέας. Βγάλτε το κεφαλάκι από την κατσαρόλα και στη συνέχεια σουρώστε το ζουμί και κρατήστε το στην άκρη.

Bήμα 2: Ετοιμάστε την σούπα. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο μέσα στην ίδια κατσαρόλα που βράσατε το κεφαλάκι. Προσθέστε τα κρεμμύδια, τις πατάτες, τα πράσα και σοτάρετε για 6-7 λεπτά μέχρι να μαραθούν και να πάρουν λίγο χρώμα. Σβήστε με το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί για 1 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε το ζουμί από κατσικάκι μέχρι να καλύψει τα λαχανικά και πολύ παραπάνω. Αν δεν φτάνει προσθέστε και νερό. Τέλος προσθέστε αλάτι, πιπέρι, τον μαιντανό, το σέλινο και τον χυμό από τα λεμόνια. Ανακατέψτε και αφήστε τα να βράσουν για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν τα λαγανικά.

Bήμα 3: Κατά τη διάρκεια μαγειρέματος της σούπας και αφού έχει κρυώσει το κεφαλάκι, του βγάζετε όλο το ψαχνό, το μαδάτε και το κρατάτε στην άκρη. Ψιλοκόψτε επίσης τις μελιτζάνες τουρσί, τα μανιτάρια τουρσί και τους βολβούς και βάλτε τα μέσα σε ένα μπολ.

Bήμα 4: Σερβίρετε τη σούπα ζεστή μαζί με κομμάτια ψαχνό και μια ποικιλία από τα τουρσί λαχανικά.

 

Συνταγή από YOLENIS

Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: