BACK

Jota, σούπα με χοιρινό κρέας & ξινολάχανο

Νόστιμη χειμωνιάτικη σούπα που την τρώνε στις ανατολικές χώρες της Ευρώπης, και πιο συγκεκριμένα στην Σλοβενία, με λάχανο, κρέας και φασόλια για τις κρύες μέρες του χειμώνα. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

500 γρ. φύλλα ξινολάχανο (sauerkraut)
500 γρ. καπνιστό χοιρομέρι (ή προσούτο με κόκαλο για καλύτερη γεύση)
250 γρ. ξερά φασόλια
350 γρ. πατάτες
200 γρ. κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
1 φύλλο δάφνης
νερό
αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες:

1. Βράζουμε το λάχανο μαζί με το κρέας σε μια μεγάλη κατσαρόλα.

2. Βράζουμε ξεχωριστά τα φασόλια.

3. Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε και τις πατάτες.

4. Προσθέτουμε στο λάχανο τα βρασμένα φασόλια μαζί με το νερό στο οποίο έβρασαν.

5. Πολτοποιούμε τις πατάτες, για να γίνει το Jota πιο πηκτό.

6. Προσθέτουμε τις πατάτες στο λάχανο.

7. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε λάδι.

8. Προσθέτουμε το κρεμμύδι στο Jota.

9. Πασπαλίζουμε με το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι.

10. Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ για να δώσει στο Jota ωραίο χρώμα.

Tips

Αν θέλετε μπορείτε να δέσετε τη σούπα σας με λίγη roux, διάλυμα με βούτυρο και αλεύρι που έχετε ετοιμάσει σε ένα τηγάνι μαγειρεύοντας για 4-5 λεπτά.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: