BACK

Σκαλοπίνια με λαχανικά και μοτσαρέλα

Οι λεπτές φετούλες του μοσχαρίσιου κρέατος ονομάζονται σκαλοπίνια, και είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να μαγειρέψετε ένα gourmet πιάτο κρέατος. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

800 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο
2 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα
2 πιπεριές κόκκινες, κομμένες σε μπαστουνάκια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
12 ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα
2-3 μοτσαρέλες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
μαϊντανό ψιλοκομμένο

Οδηγίες:

Πλένετε καλά τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές και τα ντοματίνια. Κόβετε τα κολοκυθάκια σε κύβους και τις κόκκινες πιπεριές σε μπαστουνάκια. Ψιλοκόβετε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Σοτάρετε τα σκαλοπίνια με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό σε αντικολλητικό τηγάνι με 1 κουταλιά ελαιόλαδο και από τις 2 πλευρές για 3-5 λεπτά.

Αφαιρείτε τα σκαλοπίνια από το τηγάνι και προσθέτετε μια κουταλιά ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια. Τα σιγοψήνετε για 6-8 λεπτά μέχρι να είναι "αλ ντέντε". "Αλ ντέντε" πάει να πεί "στο δόντι". Αυτό σημαίνει ότι τα λαχανικά πρέπει να κρατάνε και να μην είναι παραβρασμένα

Προσθέτετε λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι, τα ντοματίνια και τις μοτσαρέλες κομμένες σε μικρούς κύβους. Ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε σε ατομικά πιάτα βάζοντας τα λαχανικά από κάτω και τα σκαλοπίνια από πάνω.

Tips

Αν το φιλέτο έχει κοπεί σε πολύ λεπτές φέτες, ο χρόνος που θα χρειαστεί για να ψηθεί θα είναι λίγος.
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: