BACK

Σάλτσα: Συνοδευτικός πουρές μήλων για κρέας

Μια γλυκόξινη γεύση, τόσο ιδιαίτερη και τόσο ξεχωριστή που θα απογειώσει τα πιάτα με χοιρινό ή κυνήγι, δίνοντάς τους ένα εντελώς πρωτότυπο και διαφορετικό άγγιγμα! Τα πράσινα μήλα μπορείτε να τα βρείτε οποιαδήποτε εποχή, ωστόσο πρόκειται για μια καθαρά χειμωνιάτικη συνταγή. Βάλτε μια κουταλιά πουρέ στο πιάτο και τραβήξτε τη με το πίσω μέρος του κουταλιού για να κάνετε σχέδιο και πάνω εκεί σερβίρετε το κρέας σας. Μπορείτε να συνοδεύσετε επίσης με πατάτες πουρέ ή ολόκληρες ή ακόμα και ένα αρωματικό ρύζι

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1300 γρ    ξινόμηλα
40 γρ βούτυρο φρέσκο
250  γρ κρασί
Δυόσμο ψιλοκομμένο
20  γρ σουσάμι καβουρδισμένο
2  γαρίφαλα

Οδηγίες:

Βράζουμε το κρασί για 2 λεπτά σε μια κατσαρόλα με βαρύ πυθμένα.
Προσθέτουμε τα γαρίφαλα και τα μήλα.
Αλατίζουμε.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και σκεπασμένη κατσαρόλα για 8 λεπτά.
Προσθέτουμε τον δυόσμο και πιπέρι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 5-7 λεπτά σε σκεπασμένη κατσαρόλα.
Αφού απορροφηθεί το κρασί και τα μήλα μαλακώσουν λιώνουμε με το πηρούνι ή στον μύλο των λαχανικών.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι κι αναμειγνύουμε.
Προσθέτουμε το βούτυρο, ζεσταίνουμε ελαφρώς τον πουρέ και σερβίρουμε αμέσως.