BACK

Σαλάτα με ψητά σπαράγγια και μανιτάρια στο χαρτί

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.8 (11 votes)

Συστατικά:

1  κιλό σπαράγγια
2σκελίδες σκόρδο
1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους
4 κ.σ. χυμό λεμονιού
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κλωναράκια δενδρολίβανο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες:

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια από την μέση και κάτω ελαφρά με ένα peeler ώστε να φύγει η χοντρή φλούδα και μετά τα κόβουμε περίπου στα 3/4 του μήκους για  να μείνει το μαλακό κομμάτι.

Καθαρίζουμε και τα μανιτάρια με ένα χαρτί να φύγουν τα πιθανά χώματα αν και τα συσκευασμένα μανιτάρια δεν έχουν τέτοια θέματα.
Σε ένα ταψί στρώνουμε μία κόλλα ψησίματος ρίχνουμε τα καθαρισμένα σπαράγγια μαζί με τα μανιτάρια, το σκόρδο, το δενδρολίβανο και περιχύνουμε με το λαδολέμονο.
Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου η μέχρι να δούμε ότι το κάτω μέρος από τα σπαράγγια έχει μαλακώσει αρκετά.