BACK

Σαλάτα με αστακό

Ο ακρίβότερος συνδιασμός για να φας μία καλοκαιρινή σαλάτα.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

1 κιλό φρέσκο αστακό
4-5 μεγάλα φρέσκα μανιτάρια πλευρότους (ή 1 πακέτο φρέσκα σε συσκευασία 450 γρ.)
10-15 σπαράγγια φρέσκα (ή λευκά καθαρισμένα από κουτί)
5-6 ελιές χονδροκομμένες
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
λίγο φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο (ή 1 πρέζα αποξηραμένο)
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξίδι ή balsamico
½ κουταλάκι μέλι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
1 πρέζα κόλιανδρο τριμμένο
1 πρέζα τριμμένα φύλλα αποξηραμένου απήγανου
1 πρέζα γλυκάνισο
αλάτι & πιπέρι

Οδηγίες:

Βράζουμε τον αστακό σε αλατισμένο νερό, με λίγη καυτερή πιπεριά, επί 20 λεπτά. Κατόπιν τον στραγγίζουμε και τον καθαρίζουμε αφαιρώντας τη λευκή σάρκα. Στη συνέχεια, καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε το λαχανικά μας.

Τοποθετούμε τα λαχανικά σε πιατέλα και τέλος γαρνίρουμε με ρόδια και τα κομματάκια του αστακού.

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το ξίδι, το κρασί, το μέλι, τον κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι. Πριν σερβίρουμε, περιχύνουμε τη σαλάτα με την σάλτσα.

Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: