BACK

Σαγανάκι θαλασσινών με μαστίχα

Η πιο εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή για ολόφρεσκα θαλασσινά!

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

μύδια
γαρίδες
καλαμάρι
1 πλοκάμι χταπόδι
2 κουταλάκια του γλυκού μαστίχα, χτυπημένη με χοντρό αλάτι
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1/2 καραφάκι ούζο
1 σκελίδα σκόρδο
1 λεμόνι
1 ποτήρι νερό

Οδηγίες:

Κόβουμε το χταπόδι και τα καλαμάρια σε κομμάτια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με λίγο λάδι. Μετά από 5 λεπτά ρίχνουμε τα υπόλοιπα θαλασσινά με την μαστίχα.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σβήνουμε με το ούζο και το χυμό του λεμονιού.

Αφήνουμε να ψηθεί για 5 ακόμα λεπτά μέχρι να τραβήξουν τα υγρά.

Tips

Μπορείτε να σβήσετε και με τεκίλα!