BACK

Ρεβυθοκεφτέδες

Οι ρεβυθοκεφτέδες είναι από τους σπέσιαλ μεζέδες για ουζάκι και μπυρίτσα. Το μυστικό όπως και σε όλους τους κεφτέδες είναι να αφήσετε λίγο το μείγμα να ξεκουραστεί και τα υλικά να ανταλλάξουν τα αρώματά τους!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.3 (7 votes)

Συστατικά:

1½ φλ. ρεβύθια
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
1 φέτα ψωμιού μουσκεμένη και στυμμένη
½ φλ. περίπου αλεύρι και όσο ακόμη χρειαστεί για να αλευρώσουμε τους κεφτέδες
αλάτι, πιπέρι
σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Οδηγίες:

Μουσκεύουμε τα ρεβύθια σε νερό από το προηγούμενο βράδυ.

Το πρωί βράζουμε τα ρεβύθια για μία ώρα περίπου προσέχοντας να μη λιώσουν.

Σουρώνουμε, τα περνάμε από τον μύλο των χορταρικών και αφαιρούμε τα φλούδια. 

Ανακατεύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα, πλάθουμε και αλευρώνουμε τους κεφτέδες.

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τους τοποθετούμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το επιπλέον λάδι.