BACK

Ψωμί με σαφράν

Αυτό το ψωμί μοιάζει αρκετά με τα αφράτα ρωσικά τσουρέκια. Δοκιμάστε το θα σας καταπλήξει.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:

500 γρ. αλεύρι άσπρο
40 γρ. μαγιά νωπή
1 φλ. του καφέ γάλα
40 ίνες σαφράν
1 1/2 κουτ σούπας ζάχαρη
1 κουτ αλάτι
4 κρόκους αυγών
2 αυγά ολόκληρα
80 γρ. βούτυρο

Οδηγίες:

Η δόση αυτή είναι αρκετή για δύο μακρόστενες ή στρογγυλές φόρμες. Τρίψτε το σαφράν και βάλτε το στο γάλα να μείνει 3-4 ώρες τουλάχιστον. Βάλτε το στο μπολ του μίξερ ή στη λεκάνη που θα ζυμώσετε, όλα τα υλικά, εκτός από το αλεύρι και το βούτυρο. Ανακατέψτε τα να ενωθούν καλά και βάλτε το αλεύρι. Αρχίστε να ζυμώνετε, προσθέτοντας σιγά σιγά το βούτυρο χλιαρό. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και λεία.

Βάλτε τη σε μια λεκάνη, αλείψτε με το βούτυρο και αφήστε τη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει (σε 40-50 λεπτά), ζυμώστε τη λίγο, αλείψτε την ξανά και σκεπάστε τη να ξαναφουσκώσει. Πλάστε τη ζύμη μέσα στις φόρμες και σκεπάστε τη να γίνει, δηλαδή να διπλασιαστεί σε όγκο. Αλείψτε την επιφάνεια με ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C.

Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από τον φούρνο. Ο μέσος χρόνος είναι γύρω στα 50 λεπτά.

Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: