BACK

Ψητός μαριναρισμένος αστακός με μανιτάρια, μαρούλι και σπαράγγια

Μια νόστιμη συνταγή από το Χριστουγεννιάτικο μενού του ξενοδοχείου Intercontinental, από το σεφ Σωτήρη Ευαγγέλου.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (4 votes)

Συστατικά:

4 αστακοί (450 γραμμ. ο καθένας)
ανθός αλατιού (fleur de sel)

Βινεγκρέτ για μαρινάρισμα
10 ml ξίδι από άσπρο κρασί
παρθένο ελαιόλαδο
ανθός αλατιού
κόκκους μαύρο πιπέρι

Γαρνιτούρα
200 γραμμ. καρδιές ελληνικού μαρουλιού
8 πράσινα σπαράγγια
12 μανιτάρια «τζιρόλς»
4 μικρά ματσάκια μανιτάρια «ενόκι»
βούτυρο
ανθός αλατιού
κόκκους μαύρο πιπέρι"

Οδηγίες:

1. Βράζουμε τους αστακούς σε καυτό αλατισμένο νερό για 2 λεπτά.
2. Χωρίζουμε τις δαγκάνες και το κεφάλι από το υπόλοιπο σώμα.
3. Βγάζουμε το κρέας που υπάρχει στο κέλυφος από το σώμα και τις δαγκάνες.
4. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά για τη βινεγκρέτ και προσθέτουμε το κρέας.
5. Τα αφήνουμε στη μαρινάδα για 2 ώρες, γυρίζοντάς τα συχνά από όλες τις μεριές.
6. Τα βγάζουμε και τα ψήνουμε στο φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία για 10 λεπτά.
Τα διατηρούμε ζεστά.
7. Σε ένα κατσαρολάκι ρεντουσάρετε τη μαρινάδα στο μισό, την κρατάμε στην άκρη.
8. Πλαίνουμε πολύ καλά τα μανιτάρια και τα σπαράγγια, τα σοτάρουμε χωριστά σε λίγο βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε.
9. Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα φύλλα μαρουλιού.
10. Τοποθετούμε τα μαρούλια στα πιάτα και πάνω τους το κρέας του αστακού.
11. Βάζουμε τα μανιτάρια και τα σπαράγγια πλάι στον αστακό και ραντίζουμε με τη ζεστή σάλτσα.