BACK

Ψαρόσουπα αβγολέμονο

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 2.8 (10 votes)

Συστατικά:

2 κιλά ψάρια τις προτίμησής μας
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 καρότα
2 πατάτες
1 λεμόνι
3-4 κλωνιά σέλινο
Κορν φλάουρ
ρύζι γλασέ (1 κ.γ. για κάθε πιάτο σούπας)

Οδηγίες:

1 Βράζουμε καλά τα λαχανικά σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και αλάτι. Μόλις βράσουν οι πατάτες, τοποθετούμε μέσα τα ψάρια.

2. Πρώτα βάζουμε να βράσουν τα ψάρια που το κρέας τους είναι πιο σκληρό (π.χ. τα κοκκινόψαρα), ύστερα από 10 λεπτά τα άλλα ψάρια και τελευταίο τον μπακαλιάρο - πρέπει να ξέρουμε ότι ένας μέτριος μπακαλιάρος βράζει σε 6 λεπτά περίπου.

3. Αφού τοποθετήσουμε τα πρώτα ψάρια στην κατσαρόλα, ρίχνουμε έναν κύκλο ελαιόλαδο από πάνω και το χυμό μισού λεμονιού.

4. Μόλις βράσουν τα ψάρια, τα αφαιρούμε όσο είναι ζεστά από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα (διαφορετικά η σούπα θα μυρίσει πολύ βαριά και δεν θα είναι νόστιμη).

5. Στη συνέχεια βγάζουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα γύρω από τα ψάρια. Σουρώνουμε το ζουμί, το ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το ρύζι αφού το πλύνουμε. Αν τύχει να έχουμε πάρα πολύ ζουμί, το αφήνουμε να βράσει μέχρι να εξατμιστεί το περισσότερο - άλλωστε το ρύζι πρέπει να λιώσει.

6. 'Οσο βράζει το ρύζι χτυπάμε σε ένα μπολ 2 αβγά ολόκληρα. Μέσα σε λίγο νερό διαλύουμε 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουρ και το προσθέτουμε στα αβγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το χυμό των λεμονιών.

7. Μόλις βράσει το ρύζι, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά σιγά στα αβγά 2 κουταλιές της σούπας από το ζουμί και ανακατεύουμε.

8. Προσθέτουμε το μίγμα στη σούπα ανακατεύοντας συνεχώς. Την ξαναβάζουμε σε χαμηλή φωτιά και την αφήνουμε να πάρει μια δυο βράσεις.

 

Από το βιβλίο "Γεύσεις Αιγαίου", της Δώρας Παρίση των εκδόσεων Τοπίο.

 

Tips

Για να γίνει πιο νόστιμη η σούπα μας πρέπει να έχουμε πολλά διαφορετικά ψάρια (π.χ. μπακαλιάρο, χριστόψαρο, κοκκινόψαρα).
Προέλευση:
Κατηγορία:
Κύριο συστατικό: