BACK

Ψαρονέφρι με λιαστή ντομάτα & χαλούμι

Το ψαρονέφρι πρέπει να είναι φρέσκο για να μη γίνει στεγνό.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4.2 (5 votes)

Συστατικά:

1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε μικρές μερίδες και πλυμένο
200 γρ. λιαστή ντομάτα
½ ποτήρι του νερού λάδι από λιαστή ντομάτα (αν το λάδι της λιαστής ντομάτας δεν είναι αρκετό, συμπληρώνουμε με ελαιόλαδο)
250 γρ. χαλούμι κομμένο σε κύβους
λίγο δεντρολίβανο
αλάτι & πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1/3 ποτηριού του νερού ουίσκι
5-6 σκελίδες σκόρδο κομμένο
λίγο μαϊντανό

Οδηγίες:

Σουρώνουμε τη λιαστή ντομάτα από το λάδι της, το ζεσταίνουμε, τσιγαρίζουμε το κρέας και το σκόρδο και ύστερα από λίγο ρίχνουμε τη λιαστή ντομάτα. Σβήνουμε τα υλικά με το ουίσκι, προσθέτουμε λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι, το δεντρολίβανο και το μαϊντανό και βράζουμε το φαγητό για 1 ώρα. 5-6 λεπτά προτού σβήσουμε τη φωτιά ρίχνουμε το χαλούμι και το χυμό λεμονιού. 

Tips

Το φαγητό αυτό σερβίρεται πολύ ωραία με μακαρόνια ή με νόστιμο πιλάφι.
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: