BACK

Ψάρια πλακί με δαμάσκηνα

Τα δαμάσκηνα και τα κορόμηλα πολλές φορές χρησιμοποιούνταν στην καλοκαιρινή Ελληνική μαγειρική, μια και δεν υπήρχαν τότε λεμόνια. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (2 votes)

Συστατικά:

1 κιλό ψάρια καθαρισμένα (σάλπες, μελανούρια)
4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
1 ματσάκι μαϊντανό
σκόρδο
άγριο σέλινο
φρέσκος δυόσμος
8 δαμάσκηνα ξινά ζεματισμένα

Οδηγίες:

Βράζετε μαζί 2 κρεμμύδια, το μαϊντανό, το σκόρδο, το άγριο σέλινο και το
δυόσμο, όλα ψιλοκομμένα. Γεμίζετε τις κοιλιές των ψαριών με τα 2 άλλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα.

Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί, ρίχνετε το βρασμένο μείγμα από πάνω και τα δαμάσκηνα γύρω-γύρω.

Ψήνετε στο φούρνο, στους 180°C για 30 λεπτά.

Tips

Τα λεγόμενα "μαύρα" ψάρια ταριάζουν καλύτερα εδώ.