BACK

Ψάρι Σπετσιώτα

Το ψάρι "α λα Σπετσιώτα" είναι το Εθνικό φαγητό του νησιού των Σπετσών. Γίνεται και με φιλεταρισμένο ψάρι και ολόκληρο. Όπως το προτιμάτε. 

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 4 (2 votes)

Συστατικά:

1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 κιλό λυθρίνι 
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζανιού χυμός λεμονιού
μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 φλιτζανιού σάλτσα τομάτας
1 φλιτζάνι κομμένος μαϊντανός
μισό φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
2 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
μισό φλιτζάνι ξερά ψίχουλα

Οδηγίες:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175οC. Περιχύνετε ομοιόμορφα 1/4 φλιτζανιού λάδι σε ένα ταψί μεγέθους 35x22x5 εκ. και μετά, επίσης ομοιόμορφα, πασπαλίζετε μισό φλιτζάνι ψίχουλα πάνω από το λάδι. Βάζετε στη σειρά το ψάρι, αλατίζετε (ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι) και  περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού. Αναμειγνύετε μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο, τη σάλτσα τομάτας, το μαϊντανό, το κρασί, το σκόρδο κι ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Πασπαλίζετε με το μισό φλιτζάνι ξερά ψίχουλα και ψήνετε τα ψάρια, χωρίς να  σκεπάσετε, μέχρι να πάρουν ένα βαθύ χρυσαφί χρώμα, για 40 περίπου λεπτά. Σερβίρετε σε μια ζεστή πιατέλα.

Tips

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φιλέτα από μπακαλιάρο, ιππόγλωσσο, γάδο ή λούτσο
Προέλευση:
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: