BACK

Πράσινη σαλάτα με μπέικον και βραστά αυγά

H σαλάτα τον χειμώνα είναι ωραίο να εμπλουτίζονται με αυγά ή κάποιο αλλαντικό, έτσι ώστε να μας χορταίνουν ακόμα περισσότερο.

Βαθμολογήστε
Rate: 
No votes yet

Συστατικά:


250 γρ. πράσινη τρυφερή σαλάτα φρέσκια ή τρυφερό σπανάκι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 φέτες ψωμί χωριάτικο, μπαγιάτικο τριμμένο
1 πιπεριά κόκκινη
2 αυγά βρασμένα σφιχτά κομμένα σε φέτες
150 γρ. μπέικον σε φετάκια
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας ξίδι από άσπρο κρασί
8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
70 γρ. παρμεζάνα κομμένη σε φλούδες
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
 

Οδηγίες:

                   

Τηγανίζετε το μπέικον μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Ψήνετε την πιπεριά, αφού την περιχύσετε με 1 κουταλιά της σούπας λάδι, στους 200C για 10’-12΄.
Πλένετε τη βαλεριάνα και τη ρίχνετε σε ένα μπολ.

Αφαιρείτε από την πιπεριά τη φλούδα και την κόβετε σε 4 λωρίδες. Ανακατεύετε την πιπεριά μαζί με την βαλεριάνα και προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

 Ζεσταίνετε σε αντικολλητικό τηγάνι 1-2 κουταλιές της σούπας λάδι και τηγανίζετε τα ψίχουλα του ψωμιού 4’-5’. Τα σκορπίζετε και αυτά στη σαλάτα.

Ρίχνετε και τα αυγά, τις φλούδες της παρμεζάνας και το τηγανισμένο μπέικον. Χτυπάτε το υπόλοιπο λάδι με το ξίδι και τη μουστάρδα μέχρι να γίνουν παχύρρευστη σάλτσα, περιχύνετε τη σαλάτα. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε αμέσως.

 

 

 

Tips

Αν δεν βρείτε βαλεριάνα, μπορείτε να βάλετε κάποιο άλλο σαλατικό της επιλογής σας.