BACK

Πουρές πατάτας με διάφορες γεύσεις

Για την παρασκευή σούπας, ο πουρές αραιώνεται με ένα υγρό συνήθως γάλα ή ζωμό.
Ο πουρές με την προσθήκη λαχανικών γίνεται ένα ακόμη πιο ενδιαφέρων συνοδευτικό.
Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3 (2 votes)

Συστατικά:

για τον απλό πουρέ
1 κιλό πατάτες
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/4 φλιτζάνι ζεστή κρέμα γάλακτος
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

Υλικά που μπορούμε να συμπληρώσουμε

  • 3 παντζάρια βρασμένα και πολτοποιημένα, και 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  •  
  • 2 μπουκετάκια μπρόκολο, 1/3 φλιτζανιού ψημένη αμυγδαλόψιχα και 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 2 κουταλιές της σούπας χορσράντις τριμμένο (έτοιμη σάλτσα)
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα πέστο, 1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι και 1 χούφτα φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 1 χούφτα ψιλοκομμένα φρέσκα αρωματικά
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένους πολύχρωμους κόκκους πιπεριού
  • 1 φλιτζάνι πολτοποιημένο βρασμένο σπανάκι και 1 κουταλάκι του γλυκού μασίς τριμμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κεφάλι σκόρδο ψημένο και 3-4 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι

1. Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό για 50΄ με 1 ώρα. Τις ξεφλουδίζουμε όσο είναι καυτές και προσθέτουμε αμέσως το βούτυρο (το οποίο πρέπει να είναι κρύο) κομμένο σε κύβους.
2. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε με το σύρμα για να σπάσουν οι σβόλοι, αλλά όχι για πολύ, για να μη γίνει ο πουρές ελαστικός.

Προσθέτουμε τα υλικά της αρεσκείας μας και σερβίρουμε.

Από το βιβλίο του Βαγγέλη Δρίσκα "Αρωματική Κουζίνα".

Προέλευση:
Κατηγορία:
Κύριο συστατικό: 
Ειδικές κατηγορίες: