BACK

Κοτόπουλο στην κατσαρόλα με μήλα

Ένας δυνατός συνδυασμός κοτόπουλου και ξινόμηλου. Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και δοκιμάστε έναν καινούριο τρόπο να τρώτε το κοτόπουλο! Τα αρώματα αυτής της συνταγής θα ξεχυθούν στην κουζίνα σας!

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 5 (2 votes)

Συστατικά:

1 μέτριο κοτόπουλο περίπου 1½ κιλό, κομμένο 
2 χοντροκομμένα κρεμμύδια
1/3 φλ. ανάλατο βούτυρο
1 κ.γλ. αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κ.γλ. καννέλα
5-6 κόκκοι από μπαχάρι
4-5 γαρύφαλλα
2 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού
5 πράσινα μήλα, κομμένα στο μέγεθος που θέλουμε.

Οδηγίες:

1. Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.

2. Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου επίσης μέχρι να ροδίσουν.

3. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την κανέλα και το γαρύφαλλο.

4. Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι νερό και σιγοβράζουμε με το καπάκι κλειστό για 30 λεπτά, μέχρι να είναι πολύ μαλακό.

5. Στο υπόλοιπο βούτυρο σωτάρουμε τα μήλα.

6. Τα βάζουμε μαζί με το μείγμα κοτόπουλο, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 5-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα αλλά να μη διαλυθούν.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται και σερβίρουμε.

 

Tips

Ένα βαρελάτο Chardonnay είναι ό,τι πρέπει για να συνοδέψει αυτό το πιάτο.
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: