BACK

Κοτόπουλο με ρύζι και σταφίδες

Ένα πλούσιο πιάτο με πολλά και διαφορετικά υλικά που θα γεμίσει με χρώματα, γεύσεις και ιδιαίτερα αρώματα το τραπέζι σας. Αν τα αρωματικά σας φαίνονται αρκετά μπορείτε να επιλέξετε εκείνα που ταιριάζουν περισσότερο στη γεύση σας.

Βαθμολογήστε
Rate: 
Average: 3.5 (2 votes)

Συστατικά:

2 κιλά κοτόπουλο μόνο πόδια, μπούτια, στήθος και φτερά κομμένα στη μέση
3 μεγάλες ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κ.σ. τριμμένοι σπόροι κορίανδρου
1/4 κ.γλ.  κρόκος (σαφράν)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 φύλλο δάφνης, κοπανισμένο
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μικρούς κύβους
2 φλ. ζωμός κότας
2 κ.σ. άσπρες σταφίδες μουλιασμένες σε βραστό νερό για 30 λεπτά.
1/2 κιλό μακρύκοκκο άσπρο ρύζι
αλάτι και πιπέρι
σάλτσα ταμπάσκο
1/2 κ.γλ. κύμινο

Οδηγίες:

1. Αφαιρούμε την πέτσα από τα κομμάτια κοτόπουλου και αλατοπιπερώνουμε

2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ροδίζουμε καλά το κοτόπουλο από όλες τις μεριές. Επειδή θέλουμε σχεδόν να μαγειρευτεί, αφού θωρακίσουμε καλά τα κομμάτια του κοτόπουλου, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθούν. Στη συνέχεια βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και αφήνουμε να απορροφηθεί η περιττή ποσότητα λαδιού σε χαρτί κουζίνας.

3. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια στο λάδι που έχει απομείνει στο τηγάνι και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.

4. Προσθέτουμε το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης και τον τριμμένο κορίανδρο.

5. Προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας μέχρι να ποτιστεί με το λάδι.

6. Βάζουμε τις πιπεριές και αφήνουμε να μαγειρευτούν για μερικά λεπτά.

7. Στη συνέχεια βάζουμε τις ντομάτες, το κύμινο και τον κρόκο και τις σταφίδες.

8. Ξαναβάζουμε τα κομμάτια κοτόπουλου στο τηγάνι, προσθέτουμε 2 φλιτζάνια βραστό ζωμό κοτόπουλου. Σκεπάζουμε με καπάκι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20-30 λεπτά.

 

Tips

Σερβίρουμε ζεστό με λίγες σταγόνες ταμπάσκο.
Κατηγορία:
Πιάτο: 
Κύριο συστατικό: